Vi söker kultur- och fritidsdirektör

Vill du vara med och skapa framtidens Norrköping?

 
Norrköping upplever just nu starten på århundradets tillväxtresa. Vi är en av Sveriges största kommuner med 140 000 invånare och vi växer kraftigt år efter år. Just nu byggs det mer än 1 000 bostäder per år. Här i vårt vackra Industrilandskap mitt i staden finns en innovativ miljö som präglas av kultur, kunskap och entreprenörskap. Vi arbetar för att vara en ledande kultur- och idrottsstad och Sveriges musikhuvudstad.


Ostlänken – den nya höghastighetsjärnvägen mellan Stockholm och Linköping – kommer stärka vår position som en av Sveriges starkaste tillväxtregioner och det innebär också kortare restider och att en helt ny stad växer fram vid havet. Redan nu märks effekter och det ställer stora krav på oss i kommunen men det är samtidigt spännande att få vara en del i den spännande förvandlingen. Tillsammans med Linköping arbetar vi aktivt för att stärka regionen och på så sätt skapa ett attraktivt alternativ till landets tre etablerade storstadsregioner.

Vi söker en kultur- och fritidsdirektör som är nytänkande och har lång erfarenhet av att leda och driva utvecklingsarbete. Tillsammans med medarbetarna har du uppdraget att främja ett rikt kultur-, idrotts- och föreningsliv och samtidigt utveckla utbudet för en rikare fritid för alla invånare i kommunen.

Du är en nyfiken person som inte är rädd för att prova nya metoder och arbetssätt. Du har vidare god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga och är utåtriktad och prestigelös. Du har gedigen chefserfarenhet, gärna från kultur- eller fritidssektorn.

Kultur- och fritidsdirektören är direkt underställd kommundirektören och ingår i dennes ledningsgrupp.

Om du är intresserad av jobbet eller har frågor så är du välkommen att kontakta personaldirektör Per-Olov Strandberg, 073-020 16 59.

Anmäl ditt intresse senast den 15 september.