Flerkulturellt mentorsprogram

Är du intresserad av ledarskap? Ta chansen att få en av kommunens högsta chefer som mentor! Nu kan du som går sista året på gymnasiet och har flerkulturell bakgrund söka till Norrköpings kommuns flerkulturella mentorsprogram.

Idag har vi för få chefer med flerkulturell bakgrund inom Norrköpings kommun. Vi vill på sikt öka antalet chefer med flerkulturell kompetens för att spegla samhället, vara konkurrenskraftiga och kunna erbjuda rätt service och tjänster till våra medborgare.

Av de sökande väljs fem, personer ut som får följa varsin chef. Du får chef i vardagen och se ledarskapet på nära håll, lära dig mer om Norrköpings kommun, vilka karriärvägar som finns och vad det innebär att arbeta inom kommunen som chef. Mentorerna får även chansen att ta del av dina tankar och erfarenheter.Uppstartsträff sker den 20 november på Louis de Geer. Mentorsprogrammet innehåller totalt nio träffar och avslutas med en träff i april.

Du som söker…

… går sista året på gymnasiet. Du har en flerkulturell bakgrund med direkt eller indirekt erfarenhet av att invandra till ett annat land eller tillhöra en etnisk minoritetsgrupp.

Så här söker du

Lämna en intresseanmälan till skolans Studie- och yrkesvägledare senast den 23 oktober. Anmälan ska bestå av ett kort brev (max en A4) där du:

  • Berättar lite om dig själv.
  • Kortfattat berättar varför du vill ha en av kommunens högsta chefer som mentor.
  • Uppger namn, adress, telefonnummer, mailadress och gymnasieskola.

Därefter väljer varje skola ut fem personer vars ansökningar skickas vidare till kommunens personalkontor, som sedan väljer ut fem personer totalt från samtliga skolor.

Intyg

Efter avslutat mentorsprogram får ett intyg om att du gått mentorsprogrammet påskrivet av din mentor och kommundirektören Åsa Byman-Fack.

Mer information hittar du hos din studie- och yrkesvägledare.