Studera och leva i Norrköping

På denna sida finns lite praktisk information för dig som är, är på väg att bli eller funderar på att bli student i Norrköping.

Boende

Bostadssituationen vid LiU är bättre än vid många andra universitet men det är ändå viktigt att du är ute i god tid. Här har du några tips på hur du kan hitta din nya bostad inför studierna:

  • Var aktiv och anmäl intresse för så många bostäder som möjligt hos hyresvärdarna.
  • Håll koll på hur populära de olika bostäderna är. Då kan du avregistrera dig från de bostäder som är mycket populära och istället registrera dig för andra som kräver lägre poäng eller färre sökande.
  • Kontakta även hyresvärdar som inte erbjuder studentbostäder, de kan ändå ha en bostad som passar dina behov.
  • Var öppen för olika lösningar. Till exempel kan du kanske till en början dela en större lägenhet med några andra studenter.

På Studentbo i Norrköping kan du göra en intresseanmälan även utan att du har blivit antagen till studier. Du kan däremot inte anmäla intresse på en specifik bostad innan Studentbo fått ett antagningsbesked, antingen skickat från Verket för Högskoleservice (VHS) eller direkt från dig.

Läs mer om hur du söker en bostad i Norrköping på Studentbos webbplats

Studiesociala aktiviteter

Studentliv
Trappan: Trappan är Campus Norrköpings eget kårhus. Här hittar du café, pub och nattklubb under samma tak. Här huserar även studentkårerna, studentföreningar och många studentverksamheter.

Studentvenemang
Linköpings universitet och studentorganisationerna anordnar flertalet evenemang och aktiviteter varje läsår. Campus Linköping och Campus Norrköping erbjuder båda spännande aktiviteter att välja på. Alla aktiviteter hittar ni i studentkalendariet på Linköpings universitets hemsida

Studentorganisationer
Vid Linköpings universitet finns det tre studentkårer, Consensus, LinTek och StuFF, som var och en representerar studenterna vid de fyra fakulteterna. Vid universitetet finns också sektioner som alla utbildningsprogram är knutna till. De arbetar för de olika programmen och har festerier som anordnar fester. Det finns också en mängd olika föreningar och nationer vid universitetet som samlar människor inom en rad olika intresseområden.

Sport och träning
I både Linköping och Norrköping finns gott om träningsmöjligheter i form av sport- och träningsanläggningar, elljusspår, olika typer av sportföreningar och sportevenemang. Se mer under Kultur och fritid.

Kultur och fritid

Upptäck Norrköpings stora utbud! Besök bibliotek, museum, teater, parker, badplatser och friluftsområden. Har du en förening kan du söka föreningsstöd, boka idrottshallar med mera.

Kultur och fritid

 

Jobb och praktik

Studentmedarbetare

Redan innan du tagit examen har du möjlighet att få in en fot i arbetslivet i kommunen. När du läser ditt sista år på ett program vid Linköpings universitet kan du söka ledig plats som studentmedarbetare i Norrköpings kommun.

Som studentmedarbetare får du goda möjligheter att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet. Som studentmedarbetare är du viktig för kommunen eftersom du bidrar med ny kunskap och nya infallsvinklar inom det aktuella kompetensområdet.

Läs mer och se lediga platser

 

Praktik inom Norrköpings kommun

Om du studerar vid universitet kan du även praktisera inom Norrköpings kommun. Du får själv kontakta den verksamhet eller det kontor som du är intresserad av. Ska du genomföra verksamhetsförlagd utbildning gäller dock andra processer, läs mer om det via länken nedan.

Ett bra tips när du söker praktikplats är att ta reda på hur kommunens organisation ser ut, så du lättare får en inblick i vilken verksamhet som skulle passa bäst för dig. Information om organisationen hittar du i kommunens organisationsbroschyr:

Kommunens organisationsbroschyr

 

Om du ska genomföra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom vård och omsorg finns särskild information om detta här

Kontakt