Norrköpings Besöksnäringsforum och Match-Up 2024

Norrköpings Besöksnäringsforum och Match-Up är en mötesplats där Norrköpings kommun i samverkan med företag verksamma inom besöksnäring och handel vill möta och matcha nya framtida medarbetare. Syftet är att attrahera unga människor att utbilda sig och söka jobb inom branscherna samt att locka nya arbetssökande.

Plats: Louis De Geer Konsert & Kongress

Datum: 10 april 2024

Tid: 8.00 till 17.00

Information för dig som vill bli utställare

Besöksnäringsforum och Match-Ups två delar och målgrupper

 • Arbetsmarknadskunskap klockan 8-15
  Målgrupp: årskurs 8 elever
  Ökad kännedom och kunskap inför kommande gymnasieval
  Elever i årskurs 8, bjuds in till en arbetsmarknadsdag, med tema arbetsmarknadskunskap besöksnäring och handel som en del i ordinarie utbildning.
 • Rekrytering klockan 15-17
  Målgrupp: arbetssökande
  Matcha arbetssökande och arbetsgivare
  Våren 2023 genomfördes den andra rekryteringsträffen vid namn Norrköping Match-Up tillsammans med besöksnäringsbranschen. Uppföljning visar att flera av de utställande företagen har anställt personal efter Match-Up och nu kommer träffen tillbaka under Norrköpings Besöksnäringsforum. Som utställare bör du vara förberedd på att kunna ta emot frågor och ansökningar från arbetssökande på plats.

Under Besöksnäringsforum och Match-Up 2024 ställer följande företag ut

Listan uppdateras löpande.

Centralt nyrenoverat hotell med 119 rum. Ett stenkast från konserthuset Louis De Geer och 100 meter från närmaste galleria, biograf och parkering.

Comfort Hotel® är en hotellkedja som lovar att ge våra gäster det de behöver, men vi skippar det onödiga. På Comfort Hotel Norrköping införlivar vi allt som är viktigt för oss – miljöfokus, perfekt läge, energi och sociala ytor att trivas på. Allt till en blygsam prislapp. Hotellet ligger ett par stenkast från Resecentrum och har 194 hotellrum, 4 möteslokaler, gym och sist men inte minst en Barception. Hotellets hub där gäster kan checka in, hänga i baren och beställa något att äta.

Välkommen till Coop!

Hotell- och turismprogrammet Event & Resor.

Demonstrera vår yrkesutbildning på gymnasiet

Centralt beläget vid Motala ström, i en pampig byggnad från 1906, ligger Elite Grand Hotel, som är ett anrikt hotell i Norrköping. Här finns vacker festsal, fantastiskt läge vid vattnet och en gastropub med stor uteservering.

Restaurangverksamhet och Nattklubb.

Välkommen till en värld fylld av upplevelser för alla åldrar!

I nordens största djurpark hittar du mängder av spännande aktiviteter och äventyr. Vildmarkshotellet, som ligger ett stenkast från djurparken, har öppet året runt!

Information om utbildning av Kockar, servitör/servitris bagare/konditor. Världen kan bli din arbetsplats.

Louis De Geer konsert & kongress bedriver verksamhet i Louis De Geer, Flygeln och Värmekyrkan. Vår verksamhet består av konferenser, konserter samt restaurang och vi tar emot stora sällskap på upp emot 4 000 gäster. Vi söker personal som vill jobba extra hos oss vid konserter, middagar eller konferensluncher. Har du serveringsvana är det förstås ett plus men viktigast är att du brinner för service och är pigg på att lära dig nya saker. Vi har kontinuerliga internutbildningar.

Kontakt: andrea.torrico@ldgab.se , 011-155044

Badkoncept. Café och träning.

Handel är kul! Ta första steget i en karriär inom handel.

Vi är en branschorganisation som i samverkan med FS vill visa att handeln är en fantastisk möjlighet i yrkeslivet.

Välkommen att träffa Cnema, Konstmuseet och Stadsmuseet som alla är en del av Norrköping kommun.

Hotell- och turismprogrammet och Försäljning-och serviceprogrammet.

Norrköpings färgstarkaste hotell ett stenkast från järnvägsstationen och granne med teatern.

Hos oss är du i gott sällskap. God mat, trevlig miljö och en fantastisk service.

Bring Your Culture, Build Ours.

Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet.

Välkommen till Scandic.

Länk till lediga jobb

Vi är en hotell och restauranganläggning med stor konferensverksamhet med tillhörande SPA-avdelning. Vi är en anrik anläggning i hjärtat av Söderköping vid Göta kanal. Vi grundades 1719 som kurhotell och har under åren haft förmånen att servera mat till fyra svenska kungar.

The Knife, det nya streetfood-konceptet i Norrköping, kombinerar högkvalitativa råvaror med en avslappnad atmosfär för en unik matupplevelse.

The Lamp Hotel, Restaurant & SPA är ett prisbelönt boutiquehotell, beläget i centrala Norrköping, där upplevelse, utsökt mat och enastående inredning möts för att skapa ett modernt lyxhotell och med Sveriges bästa Spa & Relax upplevelse i huset. The Lamp har två unika restauranger, The Lamp Restaurant och The Knife, hos oss finns något för alla sinnen! Välkomna till The Lamp!

Restaurangverksamhet

Brinner du för gästmöten och att skapa upplevelser i världsklass?

Där havet möter vildmarken – på en klippa mitt i Kolmårdens urskog med storslagen utsikt över Bråviken, reser sig Vildmarkshotellet. Kolmården är en destination för alla åldrar och genom världsunika och oförglömliga upplevelser vi vill vara en plats att älska och återkomma till. Vildmarkshotellet är en del av Nordens största djurpark Kolmården, ett populärt resmål med cirka 750 000 gäster per år.

Under de senaste åren har Vildmarkshotellet genomgått en omfattande renovering av rum, restauranger samt konferenslokaler och erbjuder nu härliga inomhusytor, omsorgsfullt inredda med inspiration av den skandinaviska vildmarken. Hotellet har 211 rum, flertalet konferenslokaler och grupprum, en stor och härlig spaavdelning, gym, restauranger och barer, utomhusaktiviteter och padelbanor.

Enligt Visita (bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen) är besöksnäringen en basnäring och den snabbast växande näringen i Sverige. Cirka 200 000 är sysselsatta inom branschen och för många är det vägen in på arbetsmarknaden. Med rätt förutsättningar kan näringen växa ännu mer. Just därför behöver vi dig som brinner för att skapa minnesvärde upplevelser och har ett genuint intresse för människor. Du vill ha roligt på jobbet och drivs av viljan att ge bästa möjliga service till våra hotell- och konferensgäster och skapa minnesvärda ögonblick och upplevelser. Besöksnäringen är en garanterad framtidsbransch. Människor kommer alltid vilja resa och upptäcka saker.

Du har huvudrollen

Det allra viktigaste för hur våra gäster upplever sitt besök är mötet med dig! Det är i gästmötet vi kan skapa magi.

När vi i gästmätningar frågar våra gäster vad det är som har gjort att de är nöjda med sin vistelse hos oss är det vanligaste svaret vi får exempel på är olika möten med våra medarbetare.

Fakta om Vildmarkshotellet

Destination Kolmården är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer och innefattar Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Destinationen ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuviksparken. Företaget har cirka 170 tillsvidareanställda och sysselsätter ytterligare 1000 säsongsanställda. Djurparken är Nordens största med cirka 60 djurarter. Destinationen har drygt 750 000 besökare per säsong, vilket gör den till en av landets mest populära djur- och nöjespark.

Olika roller hos oss

Receptionist, konferensvärd, fastighetstekniker, företagssäljare, kock, köksmästare, souschef, restaurangchef, hovmästare, servitris/servitör, hotellstäd, bartender, diskare, hotellchef, food and beverage manager, badvärd, frukostvärd, konferenskoordinator och bokare.

Kontakt: receptionen@vildmarkshotellet.com

På vår webbplats hittar du lediga tjänster

Välkommen till en bransch med väldens roligaste jobb

En publik arena och mötesplats för forskning, näringsliv, allmänhet och skola. Vårt utbud utgörs bland annat av egenproducerade domproduktioner i världsklass, interaktiva utställningsmiljöer samt ett banbrytande visualiseringslabb.

Östgöta kök är en gastronomisk destination som hyllar Östergötlands rika matkultur genom att erbjuda en mångfald av läckra rätter tillagade med lokala råvaror och traditionella recept.

Under Besöksnäringsforum och Match-Up 2023 ställde följande företag ut:

Vildmarkshotellet, Louis De Geer Konsert & Kongress, Kolmårdens Djurpark, Scandic Hotels, The Lamp Hotel, Äventyrsupplevelser i Norden AB, Visualiseringscenter C, Best Western Princess Hotel, Comfort Hotel Norrköping, Borgs Villahotell, Norrköping Handel, Elite Grand Hotel, Östgöta Kök Event & Catering, Astar, Nercia Bemanning, KFUM Breviks lägergård, Söderköpings Brunn, Norrköpings kommun, Norrköpings kommun - Infopoints, Maxi ICA Stormarknad Norrköping, Norrköpings Stadsmuseum, Profil Hotels President, Göta kanalbolag, Näringsliv och turism, Söderköpings kommun, Cnema, Manpower/Jefferson Wells, Norrköpings Konstmuseum, Kunskapskompaniet, Nordic Exhibitions