Aktiviteter för företagare

Byggdagen 2019

Varje år anordnas Byggdagen av Norrköpings kommun tillsammans med Sveriges Byggindustrier och Norrköpings Byggmästarförening. Byggdagen är en given eftermiddag för dig som är intresserad av tillväxt och utveckling, bygg- och fastighetsfrågor både på lokal, regional och nationell nivå.

Vi blandar intressanta föredrag med gott om tid för nätverkande.

Tid och plats för årets Byggdag:

Tid: Onsdagen den 16 oktober, klockan 13.00 - 17.00
Plats: Flygeln, Louis De Geer konsert & kongress

Inbjudan och anmälningslänk hittar du härPDF (pdf, 1.1 MB)


Dialogdagen

Vartannat år anordnas Dialogdagen då alla politiker i kommunfullmäktige besöker Norrköpings företag. Besöken är uppskattade av både politiker och företagare.

Tid: 30 mars klockan 13.30 - 15.00

Plats: Hos respektive företag

Inbjudan hittar du härPDF (pdf, 22.1 MB)


Franschisetorget

Har du någon gång gått och funderat på att starta eget men aldrig vågat ta steget fullt ut? - Då kan franchising vara något för dig! Att bli franchisetagare är som att driva ett eget företag. Den största skillnaden är att Du hyr ett färdigt etablerat varumärke och betalar en avgift till franchisegivaren.

Under en kväll presenteras företagen och du får möjlighet att ställa frågor och ta del av viktig information om att starta och driva franchise.
Läs mer om Franchisetorget!

God morgon världen - Norrköping!

Är ett frukostmingel med fokus på möten, affärer, trendspaning och inspiration. Här träffas entreprenörer som är med och skapar Norrköpings näringsliv.

Industridag Östergötland

Detta är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Östergötland, regionens industri- och teknikföretag, länets kommuner, Region Östergötland, Arbetsförmedlingen, arbetsgivar- och fackliga organisationer samt Skill. Syftet med dagen är att attrahera framtida medarbetare till våra industri- och teknikföretag för att möjliggöra tillväxt.
Här kan du läsa mer om aktiviteten!

Innovation Week, vecka 45

Är en årligen återkommande vecka, fylld av innovation, inspiration och nätverkande. Träffa några av Östergötlands ledande innovatörer och låt dig inspireras av landets vassaste föreläsare och entreprenörer. Tillsammans bidrar vi till innovation, entreprenörskap och tillväxt.
Läs mer om Innovation Week!

Kompetensmässan - jobb och rekrytering

Kompetensmässan knyter samman företag med personer som vill vidare i karriären eller som vill påbörja en helt ny. En regional knutpunkt för kompetens, bemanning, rekrytering och utbildning där utställare hittar rätt arbetskraft och besökare den karriär de eftersträvar.
Läs mer om mässan här!

Lunchklubben

Lunchklubben är en mötesplats i Linköping och Norrköping för universitet, näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen vid Linköpings universitet med fokus på framtida möjligheter. Du får även möjlighet att knyta nya kontakter över en lunch.
Läs mer om Lunchklubben här!

Logistikia

Logistikia är ett nätverk initierat av Norrköpings kommun, Norrköpings Hamn, Region Östergötland och Linköpings universitet. Läs mer om Logistikia här

Näringslivsgalan

En kväll då Norrköpings näringsliv hyllas. En glittrande kväll med unik underhållning, under kvällen delas priser ut i olika kategorier, Näringslivsgalan är en fest och hyllning till handlingskraften och företagsamheten i Norrköping. Med galan vill vi sätta fokus på drivande människor som genom sin verksamhet skapar en framtid för både sig själva och andra i vår kommun.

Näringslivsmässan

Mässan är en B2B-aktivitet för företag i regionen som vill visa upp sina erbjudanden för andra företagare. Under två dagar fylls Stadium Arena med entreprenörer från näringslivet som vill skapa nya affärskontakter och lyssna på intressanta föreläsningar.

UF-mässan

Ung Företagsamhets regionala mässa i Östergötland. Under mässan får alla som driver UF-företag i Östetgötland möjlighet att ställa ut, visa upp och sälja sina varor eller tjänster. Under mässan avgörs också ett antal tävlingar, där några av vinnarna får representera Östergötland i SM i UF-företagande i Stockholm.
Läs mer om Ung Företagsamhet här!

Unga entreprenörer

Ett nätverk för unga entreprenörer från olika branscher, både för de redan drivna och erfarna entreprenörerna, men också för dom som just startat upp en verksamhet och behöver draghjälp för vidare expansion. Här tar vi del av varandras erfarenheter och kunskap.
Kontakta näringslivsavdelningen om du vill veta mer!

Start-up – starta eget företag

Start Up vänder sig till personer som funderar på att starta eget eller som precis har startat eget och vill komma igång med en rivstart. Start Up består av 14 kurstillfällen uppdelat i två omgångar, utbildningen anordnas med två kursstarter varje år, en i februari och en i september. Kurserna hålls på kvällstid, onsdagar kl. 18-21. Start-up är helt kostnadsfritt.
Läs mer om Start-up här!

Insikt enkätundersökning

Insikt är en undersökning som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) genomför. En enkät skickas till företag som haft ett avslutat myndighetsärende med kommunen. De myndighetsområden som undersöks är brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse (ej arrende), miljö- och hälsoskydd, livsmedel samt serveringstillstånd. I enkäten ställs frågor avseende service. Resultaten följs via ett webbverktyg som åskådliggör NKI (nöjd-kund-index) och utvalda servicefaktorer över tid. Undersökningen genomförs av företaget Origo Group.

Resultatet är ett konkret verktyg för vårt förbättringsarbete så vi är tacksamma om du har möjlighet att besvara enkäten!

Läs mer på:

https://skl.se/naringslivarbetedigitalisering/naringslivforetagsklimat/foretagsklimat/lopandeinsikt.6696.html

 

Lämna synpunkter till samhällsbyggnadskontoret

Vi på samhällsbyggnadskontoret strävar hela tiden mot att förbättra vår verksamhet och service. Har du eller ditt företag synpunkter eller förslag på hur vi kan bli bättre vill vi gärna ta del av dem.

Dialogmöte

Under hösten 2019 kan du boka in ditt företag till ett dialogmöte där ni får träffa Hans Revenhorn, samhällsbyggnadsdirektör och Anna Amrén, ställföreträdande kontorschef. Vi erbjuder bokningsbara tider på måndagar kl 08.00-09.00, vid varje tillfälle tar vi emot upp till tre olika företag. Mötet är i förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21.

Lämna synpunkter

Vill du hellre lämna synpunkter via webben kan du göra det via formuläret nedan.

Fyll i dina kontaktuppgifter om du önskar återkoppling.


Här kan du som är företagare lämna positiv som negativ kritik, synpunkter eller förbättringsförslag som berör samhällsbyggnadskontorets verksamhet.