Detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun
Syftet med den nya detaljplanen är att ge möjlighet till ny mark för utbyggnad av verksamheter i form av fordonsservice med fordonshandel, småindustri och hantverk på nuvarande oplanerad åkermark mellan trafikstråken. Detaljplanen har även i syfte att möjliggöra samma användning inom tidigare planerad yta för lastbilsuppställning vid Västra Bravikenvägen samt pröva utökning av befintlig tomt för bilhandel norr om vägen.
Detaljplanen avviker delvis från kommunens översiktsplan beträffande markanvändning som anger jordbruksmark. Ett godkänt planprogram anger dock att platsen kan anses utgöra en del av trafikområdet vid europaväg 4 och riksväg 55/56. Dessutom ligger området mellan två befintliga industriområden vilket sammantaget medför att den föreslagna markanvändningen för verksamhetsmark kan anses lämplig.
Stadsbyggnadskontoret (nuvarande samhällsbyggnadskontoret) fick i uppdrag att påbörja planarbetet den 9 december 2014.
Detaljplaneprocessen börjar med att stadsplaneringsnämnden (nuvarande samhällsplaneringsnämnden) stadsbyggnadskontoret (nuvarande samhällsbyggnadskontoret) i uppdrag att påbörja planarbetet.
Samrådstiden var den 15 juni - 8 augusti 2016.
Under samrådet redovisar kommunen ett förslag till detaljplan. Länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten, övriga myndigheter, berörda markägare, grannar och allmänheten har möjlighet att lämna in synpunkter på förslaget.
Samrådet ska syfta till att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och att ge möjlighet till insyn och påverkan.
Detaljplanen var tillgänglig för granskning den 19 december 2016 - 16 januari 2017.
Under granskningen har myndigheter och allmänheten ännu en möjlighet att lämna synpunkter på planförslaget. För att berörda markägare och andra berörda senare ska ha rätt att överklaga beslutet att anta detaljplanen ska skriftliga synpunkter lämnas senast under granskningstiden.
Synpunkter som kommit in under granskningen redovisas tillsammans med de synpunkter som kommit in under samrådet i ett granskningsutlåtande.
När granskningstiden är slut kan kommunen göra mindre justeringar av planförslaget innan det kommer upp för beslut hos kommunens politiker.
Stadsplaneringsnämnden(nuvarande samhällsplaneringsnämnden) tog beslut om att anta detaljplanen den 14 februari 2017, § 33.
Detaljplanen antas av kommunfullmäktige efter godkännande av stadsplaneringsnämnden (nuvarande samhällsplaneringsnämnden). De flesta detaljplaner antas dock normalt av stadsplaneringsnämnden (nuvarande samhällsplaneringsnämnden) på delegation från fullmäktige.
När beslutet om antagande har tillkännagetts på kommunens anslagstavla har den som är berörd av planen möjlighet att överklaga kommunens beslut. Detta under förutsättning att den senast under granskningstiden har lämnat skriftliga synpunkter som inte blivit tillgodosedda.
Beslutet vann laga kraft den 17 mars 2017.
Gällande handlingar:
Plankarta (pdf, 1.2 MB)
Planbeskrivning (pdf, 1.9 MB)
Gestaltningsprogram (bilaga till planbeskrivningen) (pdf, 465 kB)
Behovsbedömning (pdf, 679.3 kB)
Samrådsredogörelse (pdf, 1.1 MB)
Granskningsutlåtande (pdf, 693.8 kB)
Ett beslut att anta en detaljplan vinner laga kraft tre veckor efter att beslutet har tillkännagetts på kommunens anslagstavla. Detta är under förutsättning att ingen har överklagat beslutet och att länsstyrelsen inte heller valt att överpröva beslutet.
Gruppledare:
Anna Vernersson, 011-15 13 10
Administratörer:
011-15 13 28 eller 011-15 12 58
Norrköpings kommun
Samhällsbyggnadskontoret, detaljplanering
601 81 Norrköping