Hantering av skollunch med anledning av coronaviruset

Du som går på en kommunal gymnasieskola, gymnasiesärskola, grundskola eller grundsärskola i Norrköpings kommun och har undervisning på distans med anledning av sjukfrånvaro på grund av coronaviruset, har möjlighet att hämta lunchlåda.

Du måste anmäla ditt behov av lunch om du har fjärr- eller distansundervisning. Du behöver göra en ny anmälan inför varje vecka.

Om du går i grundskola eller grundsärskola ska du fylla i anmälningsformuläret för grundskola och grundsärskola. Om du går i gymnasiet ska du fylla i formuläret för gymnasieskola som finns lite längre ned på sidan.

Om du har behov av lunch för alla dagar i veckan behöver du anmäla ditt behov vid två tillfällen. Formuläret där du anmäler ditt behov av lunch är öppet under följande tider.

 • Onsdag kl. 11.00 till torsdag kl.14.00: Anmälan för behov av lunch för måndag och tisdag nästkommande vecka.
 • Fredag kl. 11.00 till måndag kl.14.00: Anmälan för behov av lunch för onsdag, torsdag och fredag nästkommande vecka.

Frågor och svar om skollunch när man har distansundervisning

Vem kan få lunch?

Samtliga elever som:

 • studerar vid en kommunal gymnasieskola, gymnasiesärskola, grundskola eller grundsärskola i Norrköpings kommun
 • vid tillfället får fjärr- och eller distansundervisning
 • har behov av lunch under vardagarna (måndag-fredag)

Om du i dagsläget får din undervisning på skolan och lunch serveras där, behöver du inte anmäla ditt behov av lunch.

Ansökan om skollunch för dig som bor i en annan kommun men som studerar på en kommunal gymnasieskola i Norrköpings kommun

Hur och när anmäler jag mitt behov av lunch?

Du måste anmäla ditt behov av lunch om du har fjärr- och eller distansundervisning. Det gör du genom att fylla i anmälningsformuläret på den här sidan. Du behöver göra en ny anmälan inför varje vecka.

När kan jag hämta min lunchlåda?

För att minimera smittspridningen kommer utlämning av lunchlådor att ske vid två tillfällen per vecka.

 • Under måndagar mellan klockan 11.00-15.00 kan du hämta lunchlådor för måndag och tisdag.
 • Under onsdagar mellan klockan 11.00-15.00 kan du hämta lunchlådor för onsdag, torsdag och fredag.
Var hämtar jag mina lunchlådor?

Du hämtar dina lunchlådor på följande gymnasieskolor:

 • Lennings i De Geergymnasiets och Kungsgårdsgymnasiets matsal på Södra promenaden. Ingång är från Butgatan.
 • Hagaskolan
 • Om du är boendes utanför närområdet (har än annan postort än Norrköping) kan du önska att få hämta dina matlådor vid en av våra kommunala grundskolor som finns inom ditt närområde (gäller för dig som är boende i exempelvis Svärtinge eller på Vikbolandet). Ange skola i anmälningsformuläret nedan.
 • Om du är boende i en annan kommun behöver Norrköpings kommun ta kontakt med din hemkommun för att se om de kan leverera matlådor.
  Ansökan om skollunch för dig som bor i annan kommun

Vid anmälan om lunchbehov ska du ange vid vilken tidpunkt du hämtar dina lunchlådor – anledningen är att vi vill minska risken för att många elever samlas där samtidigt.

Vad är det för lunch som erbjuds?

Målsättningen är att du varje dag ska erbjudas en enklare måltid. Vid anmälan kan du fylla i om du har allergier eller behov som kostenheten behöver ta hänsyn till.

Vad gäller om jag bor i Norrköping men går i skola i annan kommun?

Då ska du vända sig till din skola.

Vad gäller om jag går i skola i Norrköping men bor i en annan kommun?

Alla elever som går i en kommunal grundskola, grundsärskola, gymnasieskola eller gymnasiesärskola i Norrköping och har behov av skollunch under perioden av distansundervisning får det. Utlämning av lunchlådor sker på utvalda platser i Norrköping. Om du inte har möjlighet att hämta din lunchlåda i Norrköping kan du ansöka om att få hämta matlådan i din hemkommun. Du gör din ansökan här: Ansökan om skollunch för dig som bor i en annan kommun

När du har gjort din ansökan undersöker vi om det är möjligt för din hemkommun att lämna ut din lunchlåda och kommer överens om matutlämning med din hemkommun. Du blir kontaktad och får information om din hemkommun kan lämna ut lunchlådor till dig. När din ansökan är godkänd kan du anmäla ditt behov av lunchlåda.

Om din hemkommun inte har möjlighet att lämna ut din lunchlåda hänvisas du till de uthämtningsställen som erbjuds i Norrköping där du kan hämta din lunchlåda, alternativt får du ordna med lunch på annat sätt. Norrköpings kommun betalar inte ut någon matersättning.

Du som bor i Söderköpings kommun och går på kommunal gymnasieskola i Norrköping

Du som bor i Söderköping och går på en kommunal gymnasieskola i Norrköping och önskar hämta din matlåda i Söderköping ska anmäla till lunchbehov genom e-post till nystromska@soderkoping.se. I mejlet ska du ange:

 • Namn
 • Skola
 • Allergier
 • Om du vill hämta mat båda hämtningsdagarna eller enbart den ena hämtningsdagen
 • Om du vill hämta maten på Nyströmska eller i Östra Ryd

På Nyströmska hämtas maten på måndagar och onsdagar mellan kl. 11.00-12.30 och 13.00-15.00. Om du önskar hämta mat i Östra Ryd gäller hämtning varje dag, kl 11.00 – 11.15.

På måndagen hämtas 2 st matlådor och på onsdagen hämtas 3 st matlådor.

Anmälan görs för nästkommande vecka senast torsdagar kl. 8.00. För vecka 50 görs anmälan senast tisdag 8 december kl. 15.00 för mat onsdag, torsdag och fredag vecka 50.

Du som bor i Norrköping och går i skola på Nyströmska i Söderköping

Du som bor i Norrköping och studerar på Nyströmska i Söderköping anmäler ditt behov av skollunch på www.norrkoping.se/skollunch. Uthämtning sker på utvalda platser i Norrköping under specifika tider. Se information i Frågor och svar om skollunch när man har distansundervisning.

Elever som går i skola i Norrköpings kommun och bor i Linköpings kommun

Norrköpings kommun har undersökt möjligheten för elever som bor i Linköpings kommun och går i kommunal gymnasieskola i Norrköpings kommun att hämta lunchlåda i hemkommunen. I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att hämta lunchlåda i Linköping. Elever som bor i Linköping och går i skola i Norrköping hänvisas till att ordna med lunch på annat sätt, alternativt hämta maten på de uthämtningsställen som finns i Norrköping.

Vad gäller om jag går i en fristående skola i Norrköping?

Då ska du vända dig till din skola.

Kontakt
Utbildningskontoret

S:t Persgatan 95
602 33 Norrköping