Emiliano, distriktssköterska

"Jag känner att jag hjälper människor"

Inom hemsjukvården i Norrköping gör vi stor skillnad varje dag – för andra människors hälsa, livskvalitet och glädje. Som distriktssköterska hos oss får du ett viktigt jobb som du verkligen kan vara stolt över.

Tillsammans med ditt team utför du avancerad vård i patientens hem. Det är utmanande men också väldigt roligt och givande. Här får du använda hela din kompetens och växa, både i din yrkesroll och som människa. Som distriktssköterska får du ett övergripande ansvar och arbetar till stor del preventivt.

För att du ska trivas och uppskatta ditt arbete hos oss behöver du vara lyhörd, trygg och handlingskraftig. Vi erbjuder ett varierat jobb med stor frihet och mycket gemenskap.

Läs mer om hemsjukvården

Emiliano berättar

- Det är ett väldigt spännande möte för man träffar på människor i sin intima sfär, om vi säger så. Det är ju det allra heligaste som är ens hem på något sätt, så det är ett väldigt speciellt möte när man lyckas komma över tröskeln. Man blir accepterad av den här personen som man träffar flera gånger i veckan, det blir en väldigt fin relation många gånger.

- Jag hade jobbat länge inom äldreomsorgen och behövde en ny utmaning. Jag märkte direkt att det ställdes större krav på mina kunskaper, samtidigt har man en jättestor frihet som gör att man kan ta egna beslut.

- Det kan vara ganska befriande ibland att kunna lösa saker utan att man ska behöva ringa till någon. Man löser problem. Jag känner att jag hjälper människor på jobbet, många gånger. Man gör någon form av nytta.

- Bland de finaste sakerna jag sett, är när en patient kanske är i sina sista timmar och anhöriga vill vara med och delta. Jag hade en patient som varje kväll tog en liten hutt. Det hade hon gjort hela livet, och önskade sig det. Hon kunde inte svälja men fick fukta munnen med den lilla hutten, och det var de väldigt tacksamma för.

- Det är roligt att jobba med hemsjukvård. Det är utvecklande, det är spännande och det finns så mycket att göra.