Julia, projektledare

Julia är projektledare inom stadsutveckling och arbetar främst med att förvandla Butängen till en modern innerstadsdel från ett verksamhetsområde.

– Den nya järnvägen Ostlänken sätter staden på kartan på ett helt nytt sätt. Det finns många spännande projekt att hugga tag i för oss som tycker om stadsutveckling, säger hon.

Under sina sju år på kommunen har hon testat på flera olika roller.

– Jag har uppmuntrats att utvecklas åt det håll jag har velat. Norrköping är en modig kommun, det tilltalar mig att man vågar satsa på utmanande projekt.

Julia avslutade nyligen en tre veckor lång processledarutbildning, en vidareutbildning som kommunen gav henne möjlighet att gå.

– Under utbildningen diskuterade vi precis sådana frågor som jag ställs inför i mitt dagliga arbete. En stor del av vårt arbete sker inom samhällsbyggnadsprocessen. Ett unikt samarbete mellan Norrköpings kommun, Nodra AB och andra aktörer för att på ett effektivt sätt möta kundernas behov i det expansiva skede som Norrköping befinner sig i.

Norrköping erbjuder ett rikt musik- och kulturliv där Östgötateatern är en favorit för Julia och hennes familj.

– När vi flyttade hit slogs jag av hur mycket lättare det är att utnyttja utbudet av aktiviteter här än i Stockholm. Det är mer lättillgängligt på alla sätt.