Inspirerande konferens om introduktionsprogrammen

Publicerad 12 september 2018 10:20
Utbildningskontoret bjuder in till en inspirerande och kostnadsfri regional konferens om Introduktionsprogrammen fredag 28 september klockan 9.00-15.30.


Under förmiddagen talar Mats Trondman, professor i Kultursociologi vid Linnéuniversitetet, om framgångsrika skolor, om framgångsfaktorer i arbetet med nyanlända elever och elever med tidigare skolmisslyckanden bakom sig. Andreas Fejes, professor i Vuxenpedagogik vid Liu, och Magnus Dahlstedt, professor i Socialt arbete vid Liu, presenterar sedan en forskningsstudie om Språkintroduktion såsom den bedrivs inom gymnasieskolan och på dispens på folkhögskola.

På eftermiddagen kan du välja mellan olika miniseminarier där yrkesverksamma inom introduktionsprogrammen sprider goda exempel. Det handlar t.ex. om ämnesintegrerad undervisning, om arbetsmarknadskunskap och praktikspår, om studieteknik och betydelsen av trivsel och trygghet. Personal från Norrköpings kommunala gymnasieskolor och Second Chance Schools medverkar liksom personal från Marieborgs folkhögskola och KF utbildning, Fria Läroverken.

Anmäl dig

Vid frågor kontakta annika.karlsson@norrkoping.se

Fullständigt programWord (word, 688.7 kB)