Årets Fem i tolv-pris till föreningen ”Equal rights for integration”

Publicerad 06 december 2018 09:16

Fem i tolv-priset är Norrköping kommuns pris för arbete mot främlingsfientlighet och för mänskliga rättigheter. Årets pristagare är föreningen Equal Rights for Integration.

För tjugonde gången har Norrköpings Brottsförebyggande Råd utsett en pristagare till Fem i tolv-priset. Årets pristagare är föreningen Equal Rights for Integration. Priset delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång vid en ceremoni i Dominohuset i Norrköping klockan 11:55 onsdagen 5 december.

Föreningen Equal Rights for Integration är en ideell, religiöst och politiskt obunden organisation, som i flera år arbetat med att främja mänskliga rättigheter och mångfald. Syftet är att motverka rasism och utanförskap i samhället.

Mitt i Norrköping har de skapat mötesplatsen "Språkvänner" där människor från hela världen kan mötas. Nyanlända och svenskar matchas för att skapa vänskap och gemenskap mellan grupper i samhället som annars lever åtskilda.

- Equal Rights for Integrations bidrar till att människor pratar med, och får förståelse för varandra. De är med och skapar viktiga vänskapsband och deras verksamhet står för precis det som är syftet med Fem i tolv, säger Roger Källs, ordförande i Norrköpings brottsförebyggande råd.