Spårarbete korsningen Nygatan/Östra promenaden

Publicerad 24 juni 2019 08:03

Spårområdet i korsningen Nygatan/Östra promenaden ska asfalteras.
Arbetet startar måndag 1 juli och pågår till söndag 7 juli.

Trafik i riktning mot Söderköping kommer att ledas om via Hantverkaregatan och Skepparegatan. Trafiken leds om med orangea pilar. Välj om möjligt en annan väg.

Norrgående trafik påverkas inte.

Karta över korsningen Nygatan/Östra promenaden.

Kartbild med markerat område i rött som visar var asfalteringen görs. Klicka på bilden för att se den i större storlek.


Bussar leds om
Arbetet påverkar kollektivtrafiken. Resenärer ombeds hålla koll på Östgötatrafikens webbplats eller app för att alltid ha senaste informationen.

De förändringar som är kända vid publicering av denna nyhet (2019-06-24) är:

  • Hållplats Djäkneparksskolan är avstängd 1-5 juli. Detta berör busslinje 440, 441, 444. Istället hänvisas till en tillfällig hållplats på Skepparegatan.
  • Hållplats Djäkneparksskolan läge A är avstängd 1-5 juli. Detta berör busslinje 40, 41, 46, 450, 457, 459, 480, 482, 483, 486 mot Stortorget. Istället hänvisas till en tillfällig hållplats på Skepparegatan i riktning mot Stortorget.
  • Hållplats Östra station är avstängd 1-5 juli. Detta berör busslinje 42, 70, 71, 74 och 75. Istället hänvisas till hållplats på Stortorget.
  • Spårvagnslinjen 2 kör via Drottninggatan 1-5 juli. Nya Torget, Styrmansgatan, Djäkneparksskolan, Centralbadet och Stortorget trafikeras ej

Vissa busslinjer kommer att ledas om via Skepparegatan. Det gör att det kommer vara förbjudet att stanna och parkera fordon längs Skepparegatan från Trädgårdsgatan till Repslagaregatan. Det är för att göra plats åt bussarna.

Karta över stannandeförbundet längs Skepparegatan från Trädgårdsgatan till Repslagaregatan

Kartbild med markerat område i blått som visar var det är förbjudet att stanna och parkera fordon längs Skepparegatan. Klicka på bilden för att se den i större storlek.

För mer information se denna trafikanordningsplan.PDF (pdf, 1 MB)