Snart dags för julgransplundring på Tyska Torget igen

FOTO: TRULLSA/Mostphotos


Julgransplundringen på Tyska Torget är åter tillbaka efter ett uppehåll på grund av pandemin. På tjugondag Knut välkomnar Norrköpings kommun både barn och vuxna att dansa ut julen runt den stora julgranen.

Fredagen den 13 januari klockan 17:45 är det samling på Tyska torget, och sedan startar dansen klockan 18:00. Hemgårdens folkdanslag leder traditionellt dansen med klassiker som ”Små grodorna”, ”Prästens lilla kråka” och stamp- och klappfinalen ”Raketen”.

Torget brukar myllra av glada barn tillsammans med vuxna i alla åldrar. Klockan 18.30 avslutas dansen och barnen får med sig en godispåse hem.

– Vi vet att julgransplundringen är ett väldigt uppskattat inslag bland kommunens yngsta invånare, och därför känns det extra roligt att vi återigen kan välkomna alla som vill till vår julgransplundring på Tyska torget. Vi ser fram emot många glada toner, och hoppas att alla kommer att få en riktigt rolig julgransplundring, säger Carita Nord Isgren, eventkoordinator.