Richard Tjernström lämnar uppdraget som säkerhetsdirektör

Richard Tjernström lämnar sitt uppdrag som säkerhetsdirektör under våren för att gå in i en expertroll som säkerhetsstrateg.

Richard har arbetat med säkerhetsfrågor inom Norrköpings kommun under många år. Sedan ett år tillbaka har Richard varit säkerhetsdirektör men lämnar nu sitt uppdrag för att under våren gå in i en ny roll som säkerhetsstrateg. Richard kommer vara kvar som säkerhetsdirektör fram tills att en ny rekrytering är klar.

–Richard har en lång erfarenhet inom säkerhets– och krisarbete och vi har under en tid fört samtal kring framtiden för avdelningen och för Richard personligen. Utvecklingen i omvärlden gör att det är ett ökat fokus på de här frågorna och vi kommer att behöva förstärka organisationen för att möta behoven. I våra samtal har vi gemensamt kommit fram till att Richard går in i en ny roll som säkerhetsstrateg och att vi kommer att eftersöka en ny säkerhetsdirektör. Jag önskar Richard all lycka till och hans gedigna erfarenhet kommer komma väl till pass i hans nya roll. Vi kommer omgående påbörja en rekrytering, säger Anna Selander, tillförordnad kommundirektör.

– Jag är glad och tacksam över det här året som säkerhetsdirektör. Samtidigt känns det intressant och roligt att med min erfarenhet få gå in en mer expertroll inom kris- och säkerhetsområdet vilket jag har ett djupt intresse inom, säger Richard Tjernström.