De tar studion till ungdomarna

Publicerad

När Kenny Lundström och Edvin Bergsland bygger upp sin musikstudio på oväntade platser i Marielund så stannar folk upp och undrar vad de gör. Svaret är att de erbjuder ungdomar en meningsfull fritid.

Kenny Lundström och Edvin Bergsland

Kenny Lundström och Edvin Bergsland, Studieförbundet Vuxenskolan


Studieförbundet Vuxenskolans musikstudio där Kenny och Edvin jobbar ligger på Stockholmsvägen, precis i utkanten av stadsdelen Marielund. Dit är alla ungdomar välkomna för att lära sig göra musik. Tack vare uppdragsbidraget från Norrköpings kommun kan Kenny och Edvin nu också ta med studion ut till ungdomarna.

– Vi köpt in det vi behöver för att kunna ha vår musikverksamhet utomhus. Tält, flaggor, möbler och teknisk utrustning. Nu kan vi bygga upp studion på platser där ungdomarna redan är, förklarar Kenny

– Vi dyker upp, väcker deras nyfikenhet och får dem att upptäcka möjligheterna med musiken, säger Edvin.

Med sig i projektet har de August ”Kostas” Tziolas som spenderade mycket av sin uppväxt i området. Idag bor han i Stockholm och studerar musik.

– Tanken är att han kan vara en förebild, någon som ungdomarna kan relatera till, säger Edvin.

Genom musikskapandet ger Studieförbundet Vuxenskolan ungdomarna en chans till en meningsfull fritid, något som kan vara en väldigt viktig del för en bra uppväxt.

– Vår verksamhet är en trygg plats. Vi har bra ledare och nolltolerans mot kränkningar, våld, alkohol och droger, säger Kenny.

– Men vi stöter på utmaningar. Det är inte ovanligt att vi träffar ungdomar som är på väg i fel riktning. Men då finns vi där och pratar med dem om vad vi ser, och försöker så gott vi kan för att hjälpa dem rätt, berättar Edvin.

Läs mer om Studieförbundet Vuxenskolan