Stjärnspäckad rollista när Emelie Schepps böcker filmatiseras

Publicerad

Foto: Johan Paulin

Nu presenteras skådespelarna som medverkar i Viaplays nya dramathriller Jana – Märkta för livet. I den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Johan Ulveson, Pernilla August och Suzanne Reuter.

Serien som till stora delar spelas in i Norrköping är baserad på författaren Emelie Schepps första bok om åklagaren och Norrköpingsbon Jana Berzelius. Huvudrollen Jana spelas av Madeleine Martin. I rollistan märks också Fredrik Hallgren, Moa Gammel, August Wittgenstein, Mahmut Suvakci, den danske skådespelaren Thure Lindhardt och guldbaggevinnarna Sigrid Johnson och Zlatko Buric.

– Jag är otroligt glad över att Jana ska bli teveserie, och jag är också stolt över att Norrköping inte bara har en stor roll i mina böcker, utan även i serien. FLX har gjort ett strålande jobb med castingen, och jag kan inte säga annat än wow! säger Emelie Schepp.

Dramathrillern om Jana Berzelius blir i sex delar och regisseras av Felix Herngren och Henrik Björn. Storleken på produktionen är i klass med tv-serierna Bron och Wallander, och produceras av FLX, i samproduktion med Viaplay och med stöd från Norrköpings Filmfond på 1,5 miljoner kronor. Serien beräknas har premiär under hösten 2023.

– Det är verkligen en imponerande skara skådespelare som medverkar i produktionen! Norrköpings filmfonds mål är att göra Norrköping till en nationell och internationell plats för film- och tv-produktion och den här satsningen bidrar till det. Vi hoppas och tror att serien kommer att locka ännu fler besökare hit, vilket gynnar hela näringslivet, säger Johan Karlsson, enhetschef på Cnema med Norrköpings filmfond.

Jana - Märkta för livet, handlar om åklagaren och före detta barnsoldaten Jana Berzelius. Tittarna möter Jana under utredningen av mordet på en högt uppsatt chef för Migrationsverket. När den misstänkte även hittas död känner Jana direkt igen något på hans ärrade kropp. För att förstå sitt eget traumatiska förflutna måste Jana hitta mördaren innan polisen gör det.