Bråvallagymnasiet bjuder in till rekryteringsmässa

Publicerad

Måndag den 6 februari bjuder Bråvallagymnasiet in företag till en rekryteringsmässa på skolan. Syftet med mässan är dels att hjälpa företagen med deras kompetensförsörjning och dels att hjälpa eleverna med deras framtida sysselsättning.

Under mässan får företagen träffa framtidens arbetskraft – både gymnasieelever och vuxna som studerar på skolans vuxenutbildningar.

  • - Det finns ett stort behov av arbetskraft inom både industri-, bygg- och fordonsbranschen. Arbetsgivarna efterfrågar särskilt personer som har gått gymnasieskolans yrkesprogram. Vi som skola är därför en viktig leverantör av arbetskraft till branschen. Därför är rekryteringsmässan viktig. Här får företag och elever träffas och presentera sig för varandra. Det är en win-win för både parter. Företagen kanske har behov av att anställa och eleverna får knyta kontakter för framtiden, säger Åsa Stenmark, rektor på Bråvallagymnasiet.
  •  

Rekryteringsmässan äger rum måndag 6 februari klockan 13.30-15.30.

Utbildningar på Bråvallagymnasiet

Totalt studerar 655 elever på Bråvallagymnasiet. Inom vuxenutbildningarna finns cirka 40 elever.

Bråvallagymnasiet erbjuder gymnasieutbildningar inom Bygg- och anläggning, Industriteknik, Fordon- och transport, VVS- och fastighetsteknik samt El- och energi. Varje program erbjuder in sin tur flera inriktningar. Nytt för hösten 2023 är att skolan erbjuder elever möjligheten att läsa inriktningarna Husbyggnad, Måleri och VVS-teknik som lärling, där stor del av studietiden är förlagd ute på en arbetsplats.

Skolan har även utbildningar för vuxna inom Industri, Bygg- och anläggning, Fordon- och transport samt VVS- och fastighetsteknik.

Kontakt

Åsa Stenmark, asa.stenmark@norrkoping.se eller 072-59 74 139

Jörgen Strömberg, jorgen.stromberg@norrkoping.se eller 073-02 02 033