Fina prestationer hyllas med guldmiddag i Stadshuset

Publicerad

Onsdagen den 8 februari bjuder Norrköpings kommun stadens alla idrottsmedaljörer i nationella och internationella mästerskapstävlingar på guldmiddag i Stadshuset. Även kulturutövare och andra som presterat något utöver det vanliga under 2022 är inbjudna.

Norrköpings kommun har sedan 1998 uppmärksammat och uppvaktat personer i kommunen som utfört storstilade prestationer. Kommunen vill belöna dem för deras insatser, men också för deras betydelse för Norrköping.

Till guldmiddagen kommer bland annat representanter för Dolphins båda guldlag och dansgruppen Affinity från Dansakademien. Dessutom Viktor Melin med ett nytt SM-guld i ridsport, Zilver Magnusson Gillberg, Brazilian Jiu-jitsu, och Magnus Karlsson, rallysprint, med flera.

Från kultur- och näringsområdet finns till exempel Olof Wikström från Skrikhult Production och kulturstipendiaten Sahar Burhan på gästlistan samt Zeki Hanouch från Trattoria Gabriel.

Värdar för middagen är kommunfullmäktiges ordförande Anna Sotkasiira Wik (M) samt kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).