Alla har inte råd med sommarlovs-aktiviteter

Publicerad

När sommarlovet är över har en del barn varit på semester, medans andra inte ens har lämnat sin stadsdel. Det vill Mari Aldrev och Haga bangolf ändra på.

Mari Aldrev, ordförande i Haga bangolf

Mari Aldrev, ordförande i Haga bangolf.


Mari beskriver en förening som har chansen att göra skillnad för barn och unga som växer upp med begränsade möjligheter. Med ett uppdragsbidrag från Norrköpings kommun har föreningen kunnat dela ut fribiljetter till familjer som annars inte skulle besökt deras banor intill småbåtshamnen i Lindö.

– Familjerna som kommer hit är jätteglada! Det blir en heldagsutflykt som förgyller sommarlovet. Vi bjuder även på glass och fika, men vi vet att en hel del inte har råd att ta sig hit så vi jobbar på att ordna bussbiljetter också, berättar Mari.

Barnen som visar ett extra intresse för bangolfen får ett årskort gratis, så de kan komma tillbaka när de vill. Mari har ett stort engagemang för barnen, bland annat för att hon i sitt yrkesliv mött många utsatta barn. Hon vet att en meningsfull fritid är viktig.

– Barnen måste få en motvikt till dålig självkänsla. Jag har hört ungdomar berätta hur de redan när de var väldigt unga kände sig utanför samhället. Deras föräldrar hade inte råd med mycket, och barnen började stjäla grejer för att inte vara helt tomhänta, säger Mari.

Haga Bangolf erbjuder ett sammanhang där de kan känna sig inkluderade i ”bangolf-familjen”, som Mari kallar den.

– Man kan spela bara för nöjes skull, vara med i vår bangolf-skola eller satsa på att bli riktigt duktig och börja tävla, förklarar Mari.