Norrköping välkomnar med nya infartsskyltar

Publicerad

Fotomontage: Norrköpings kommun

Nu har de två välkomnande infartsskyltarna på E4:an mot Norrköping bytts ut till digitala skyltar. De nya skyltarna innebär en smidigare hantering, och på sikt är det också mer kostnadseffektivt.

– De nya digitala skyltarna ligger i tiden, och det är viktigt att förbipasserande får en attraktiv och välkomnande bild av Norrköping. Vi vill visa en bred bild av vad som händer i Norrköping, och förhoppningen är givetvis att de nya skyltarna kommer öka intresset att uppleva staden, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd.

Syftet med infartsskyltar är att hälsa trafikanter välkomna till staden och informera om aktuella evenemang, möten och aktiviteter.

– Infartsskyltarna är ett viktigt komplement till våra övriga informationskanaler. Med de nya digitala skyltarna kan vi ändra vårt budskap snabbt, och det är framför allt ett mer visuellt tilltalande och ekonomiskt bättre alternativ för kommunen. Nu kommer vi att testköra de nya skyltarna under en period, innan vi kör skarpt med aktuella evenemang som lockar besökare till Norrköping, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

Kostnaden för de nya skyltarna beräknas bli 2,2 miljoner kronor.
Skyltarna som funnits på väg 51, 55 och E22 är nedplockade och kommer inte ersättas av nya skyltar.