SM i svets på Bråvallagymnasiet

Publicerad

Foto: Magnus Andersson/Norrköpings kommun

Den 22-24 februari arrangeras SM-final i svets på Bråvallagymnasiet. Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar.

– Det känns jätteroligt att SM i svets avgörs hos oss på Bråvallagymnasiet. Svetsare är ett bristyrke idag, och framtidsutsikterna att få jobb är mycket goda. Nu kommer vi under ett par dagar få se landets mest talangfulla svetselever, och det betyder mycket för dem att få vara med i ett mästerskap, och det betyder mycket för branschen eftersom det förhoppningsvis får fler unga lockade till yrket, säger Stefan Törnqvist, yrkeslärare Bråvallagymnasiet.

Det är fri entré till tävlingarna som pågår under tre dagar:

  • Onsdag 22 februari kl. 10:00-17:00
  • Torsdag 23 februari kl. 08:00-17:00
  • Fredag 24 februari kl. 08:00-10:30

Plats: Bråvallagymnasiet, Hangargatan 14, Norrköping. Tävlingarna kommer att livesändas via Svetskommisionens hemsida, där det också finns mer information om tävlingarna.

Om svets-SM
I yrket svets kvalar man in genom lokala och regionala deltävlingar. Målet med tävlingen är dels att attrahera unga till yrket, dels att få fram en duktig representant till Yrkes-VM. SM-finalen i svets arrangeras på Bråvallagymnasiet i samarbete med Svetskommisionen. Svetskommissionen, som bildades 1931, är en teknisk branschorganisation för fogande industri och vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning.