Norrköping får Europapremiären för Jurassic World By Brickman

Publicerad

Foto: Anna Cucera

 

Mer än femton storskaliga dinosaurier och 50 spektakulära modeller gjorda av över 6 miljoner legobitar intar Teknikhallen på Platinum Cars Arena i Norrköping när utställningen Jurassic World by Brickman® öppnar och har sin Europapremiär torsdagen den 18 maj 2023.

Evenemanget har möjliggjorts genom stöd från Norrköpings kommun/Fenixfonden.

– Det här är glädjande nyheter för hela Norrköping. Vi vet att attraktiva besöksanledningar gynnar det lokala näringslivet och jag är övertygad om att många kommer besöka Norrköping i sommar tack vare Nordic Exhibitions satsning. Duktiga entreprenörer som vågar satsa är en framgångsfaktor för att utveckla Norrköpings besöksnäring och Norrköpings kommun ska givetvis stötta detta på alla sätt vi kan, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den interaktiva utställningen har skapats av Ryan "The Brickman" McNaught och ger liv åt succéfilmen, Jurassic World, från Universal Pictures och Amblin Entertainment - i en av de största LEGO®-utställningarna som visats i Sverige.

– Vi hoppas och tror att denna utställning kommer att skapa många tillresande besökare till Norrköping och att bolaget med sin satsning kommer att bidra till en positiv utveckling för besöksnäringen under sommarmånaderna, säger Stefan Papangelis.

Baryonyx-dinosaurien som är med i utställningen väger 400 kg och tog 790 timmar att konstruera, skapades av 102 317 legobitar. Hon är 4,8 meter lång, över 1,5 meter bred och 2,5 meter hög.

På utställningen får besökarna bland annat lära sig att spåra en dinosaurie genom att skapa fotspår av olika arter och bygga en flyktbil för att komma undan en Tyrannosaurus Rex. De kan också vara kreativa då det finns 2,5 miljoner legobitar att bygga med.

– Vi är glada och förväntansfulla över möjligheten med en Europapremiär med två av världens mest kända varumärken, Jurassic World och LEGO®, i Norrköping. Vi har under många år turnerat olika utställningar i såväl Sverige som i utlandet. Men, detta blir vår första utställning på hemmaplan i Norrköping. Därefter kommer bolaget att turnera utställningen i Europa under 5 år, säger Stefan Papangelis, vd för Nordic Exhibitions & Events.

Här finns mer information om utställningen

Nordic Exhibitions satsning: Jurassic World by Brickman®
Datum: Torsdag 18 maj-söndag 3 september 2023
Plats: Teknikhallen, Platinum Cars Arena, Norrköping