Unga företagare flyttar in i köpcentrum

Publicerad

Torsdagen den 9 mars är det dags för 2023 års mässa för unga entreprenörer. Då flyttar närmare 1000 UF-företagare, med 170 olika affärsidéer, in bland butikerna i centrala Norrköping.

– Ung Företagsamhet Östergötlands regionala mässa är äntligen tillbaka efter två års pandemianpassade digitala event! Vi har tidigare haft montrar på arenor. Nu väljer vi att flytta in i Linden köpcentrum i centrala Norrköping. På så sätt kommer UF-företagarna nära dagligvaruhandeln. Här har alla som vill chans att träffa framtidens entreprenörer och köpa deras produkter och tjänster. Det är årets roligaste och häftigaste mässa, säger Hanna Edström, regionchef för Ung Företagsamhet Östergötland.

Under torsdagens mässa deltar omkring 1000 UF-företagare från hela länet med 170 olika affärsidéer, som tävlar i tio olika tävlingskategorier. UF-företagarna är gymnasieungdomar som under ett år utvecklat en affärsidé, startat sitt företag och arbetar med riktiga varor och tjänster. Mässan blir kulmen på ett intensivt år.

– Det blir en dag fylld av kreativitet, drivkraft och entreprenörskap. Det är fri entré och alla som vill är välkomna till aktiviteterna på Linden, säger Lejla Gros, samordnare för näringslivsfrågor på utbildningskontoret.

Program

10.30–14.00: Elever från grundskolans motsvarighet till UF, Idéer som gör det möjligt, ställer ut sina idéer och prototyper, Linden köpcentrum, Norrköping

12–18.00: UF-mässa, Linden köpcentrum, Norrköping

19.00: Tävlingar samt prisutdelning för UF-företagen, Flygeln, Louis De Geer Konsert och Kongress

Ung företagsamhet, UF, har utbildat gymnasieelever i entreprenörskap sedan 1980 och grundskoleelever sedan 2010. Det är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som är en del av det globala nätverket Junior Achievement, som finns i 115 länder runt om i världen.