2023 års unga entreprenörer korade på UF-mässan

Publicerad

Under torsdag 9 mars arrangerades årets UF-mässa på Linden Köpcentrum i Norrköping. 165 UF-företag och 20 grupper från grundskolan, totalt 700 elever, ställde ut sina idéer och sålde sina varor och tjänster.

Varje år arrangeras UF-mässan av Ung Företagsamhet i Östergötland i samarbete med bland annat Norrköpings kommun. Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande som handlar om att starta och driva ett UF-företag under ett år. Det ger elever en möjlighet att göra verklighet av en idé och kunskap om bland annat företagsekonomi och marknadsföring.

Mässan var mycket välsbesökt och under dagen utsågs även årets unga entreprenörer i en rad olika klasser.

Årets UF-företag, Fifth Paw UF, har sin hemvist på Katedralsskolan i Linköping.

Bland UF-företagen från Norrköping utsågs Empowerment UF, Kunskapsgymnasiet till Årets Socialt hållbara UF och Svinnflamman UF, Kunskapsgymnasiet till Årets Affärsplan.

Killarna på Kökstextil UF deltog på årets UF-mässa. De summerar UF-året som utvecklande, roligt och lärorikt. FOTO: Norrköpings kommun

Uppskattad näringslivslunch i samband med UF-mässan

I samband med dagens mässa i Linden bjöd näringslivsavdelningen in till näringslivslunch för representanter ur mässans jury och andra företagsfrämjande organisationer.

Näringslivsdirektör Joakim Ljungqvist ledde deltagarna genom agendan som bland annat bestod av intervju med Stadiums grundare Bo Eklöf. Deltog gjorde även kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl, kommundirektör Anna Selander och Hanna Edström, regionchef för Ung Företagsamhet Östergötland.

Välbesökt näringslivslunch i samband med årets UF-mässa. FOTO: Norrköpings kommun