Ung företagande i fokus på frukostmötet God morgon Norrköping

Publicerad

På fredagsmorgonen var det åter igen dags för frukostmötet God morgon Norrköping, arrangerat av näringslivsavdelningen. Temat denna morgon var framtidens inspiratörer och företagare.

Näringslivsdirektör Joakim Ljungqvist och Mats Willner i samtal om Eldkvarns spelningar i Norrköping i sommar. FOTO: Norrköpings kommun

UF, Ung företagsamhet i Östergötland, och deras Hanna Edström inledde genom att berätta om sin verksamhet och hur ett UF-företag fungerar. Historiskt sett har det unga företagandet varit lågt i Norrköping men utvecklingen går snabbt framåt och nu ligger siffrorna på mycket högre nivåer.

Ungdrive är ett annat initiativ som gästade frukostmötet och som lär ungdomar att driva företag under en sommar. Företaget Digitalcap är licenstagare för Ungdrive sedan 2021 och coachar deltagarna under sommarveckorna med syftet att få fram fler unga företagare.

Morgonens agenda fortsatte sedan med Framtidsfrön, InGenious, Student innovation och Designcamp unga tio som alla arbetar för att främja ungas intresse för företagande och innovation.

Spännande sommar i Norrköping

Nyligen blev det officiellt att Eldkvarns avslutningsspelningar äger rum i Norrköping i sommar under två kvällar och Mats Willner kunde berätta om bakgrunden till den glada nyheten. Hugo Parkfestival arrangeras samma vecka och därför blev logistiken enkel när scen och teknik redan finns på plats i Götaparken. Första konserten sålde slut på några timmar och då togs beslutet att genomföra ytterligare en spelning.

Näringslivsdirektör Joakim Lungqvist lotsade morgonens gäster genom agendan och avslutade frukostmötet med information om kommande möte, fredagen 28 april, som då har tema besöksnäring.