Nominera en person som cykelpendlar

Publicerad

Kommunstyrelsen har tagit beslut om att hylla en cykelpendlare. Beslutet togs efter ett inskickat medborgarförslag och syftet med hyllningen är att uppmuntra fler till att cykelpendla istället för att åka bil. Den som vinner ska vara en person som cykelpendlar året om.

Allmänheten, näringsidkare och intresseorganisationer med flera kan lämna in förslag gällande nominering. Känner du någon som cykelpendlar året om? Det finns några kriterier som vinnaren ska uppfylla:

  • Insatserna ska vara utförda i Norrköpings kommun.
  • Vinnaren kommer vara en invånare som cykelpendlar till och från arbete, skola eller annan sysselsättning året runt. Avståndet enkel resa bör vara cirka 5 kilometer.
  • Invånare som har växlat från att oftast bilpendla till att nu cykla prioriteras.
  • Om invånaren har startat initiativ till att få fler att cykelpendla, eller på annat sätt förespråkar cykel som transportsätt, vägs detta in i bedömningen.

Jury är enheten Gata trafik på samhällsbyggnadskontoret, som tillsammans med samhällsplaneringsnämnden och Cykelfrämjandet kommer välja en vinnare som de sedan kontaktar. Vinnaren kontaktas tidig sommar 2023.

Skicka in din nominering via vårt epostformulär här nedan.