Linda är årets UF-lärare i Östergötland

Publicerad

Johan Gustafsson, regionchef Svenskt näringsliv och Linda Hjalmarsson, Årets UF-lärare i Östergötland.

Linda Hjalmarsson från Norrköpings Lärlingsgymnasium är utnämnd till Årets UF-lärare i Östergötland. Linda är lärare inom Försäljning-och service med huvudinriktning entreprenörskap, och dessutom UF-koordinator på skolan.

– Linda har lyckats engagera eleverna och utveckla deras självförtroende och samtidigt inspirerat dem att utforska entreprenörskap och utveckla färdigheter som kreativitet och samarbete. Hon har arbetat mycket för att möjliggöra för gymnasiesärskoleeleverna att kunna driva UF från sina förutsättningar. Genom skolans satsning på Ung företagsamhet och Lindas drivkraft och engagemang har eleverna fått insikt i verkliga affärserfarenheter och yrkeskunskaper, säger Hanna Edström, regionchef UF Östergötland.

Juryn har bland annat bedömt hur de nominerades engagemang utvecklat eleverna och skolan, hur läraren bidragit till ökad konta.kt mellan skola och näringsliv, hur läraren har utvecklats som lärare och i sin roll UF-lärare samt förmåga att inspirera och vägleda elever vid regional mässa, i kontakten med rådgivare eller lokalt näringsliv.

– Jag är jätteglad över den fina utnämningen och har jobbat med Ung Företagsamhet, UF, under många år. UF handlar om så mycket är än att lära sig tjäna pengar och driva företag. Eleverna lär sig problemlösning, att samarbeta, utmana sig själva och tänka utanför boxen. Det är så roligt att se elevernas utveckling under året de arbetar med UF - från att de kommer in i augusti och sedan ända fram till studentdagen. Det blir ett minne för livet och ger för många en extra kick och boost, säger Linda Hjalmarsson.