Lotta Källström talar in våren i Folkparken

Publicerad
Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Söndagen den 30 april är det dags för valborgfirande i Folkparken. Artisten Lotta Källström håller tal innan majbrasan tänds av Scouterna – allt under ledning av konferencier Daniel Forsberg.

– Jag hoppas att många vill komma och ta del av den här stämningsfulla kvällen. Det är en fin tradition som brukar locka en bred publik. Vårt mål är att det ska finnas något för alla, säger Patrik Hyberts, evenemangskoordinator på Norrköpings kommun.

Årets talare är Lotta Källström. Hon är en av Norrköpings mest rutinerade artister, en slags allkonstnär inom underhållning känd både för sin sångröst och humor. Hon tar sig också an allvarligare uppdrag – som att vara officiant vid begravningar. Hon har tidigare hållit kommunens nyårstal.

– Jag har stått på så gott som alla scener i Norrköping, men det är första gången jag vårtalar, det känns hedrande att få det uppdraget. För mig är valborgsmässoafton glädje, gemenskap och ett startskott för så mycket härligt och somrigt, säger Lotta Källström.

Klockan 19.45 börjar underhållningen och pågår i takt med att skymningen faller. Kvällens konferencier är Daniel Forsberg, som är känd som programledare i radio, sångaren John Daniel och en av festarrangörerna i Franz Jäger.

– Jag är van vid att hålla i evenemang av olika slag, men det är klart att valborg är speciellt. Jag ser fram emot att få göra det här med så många olika lokala förmågor. Det blir en bra mix med musik och sång från Hemvärnets musikkår, studentkören SKÖN samt Anders Berlin och Amanda Carlsson, säger Daniel Forsberg.

Hållpunkter för firandet:
18.00: KFUM:s aktiviteter i Folkparken startar. Det blir bland annat lotterier och chokladhjul.
19.45: Underhållningen från scenen inleds.
21.00: Vårtal av Lotta Källström, därefter tänds brasan av Scouterna.

Fullständigt program hittar ni här