Årets företagare i Norrköping utsedda

Årets företagare utsågs under torsdag kvällen. Från vänster Rickard Andersson och Therese Ekholst, Swed Handling. Iqare/ Safe Qare och Erik Lindh samt Filip Sotton, Tropicarium.

Publicerad

Rickard Andersson och Therese Ekholst, ägare till Swed Handling, korades sent på torsdagskvällen till Årets företagare i Norrköping. De går därmed vidare till regionfinal. Rickard Sjödén och Filip Sotton, som driver Tropicarium, prisas som Årets unga företagare.

– Det var så oväntat att vi skulle vinna och det betyder oerhört mycket för oss. Det här priset är vårt och alla våra medarbetares, det är verkligen ett lagarbete, säger Therese Ekholst, Swed Handling.

Det är organisationen Företagarna som utser Årets företagare. Vinnaren ska ha utmärkt sig positivt under året och vara en inspiration andra företagare. Under torsdagskvällen delades utmärkelsen ut, tillsammans med Norrköpings kommun, vid en glittrande gala i Linden köpcentrum.

– Jag vill gratulera Swed Handling, värdiga vinnare av priset Årets företagare i Norrköping. Swed Handling visar vägen i branschen när det gäller hållbarhet och har satt Norrköping på kartan, säger Joakim Ljungqvist, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Juryns motivering: Swed Handling grundades 1994 av familjen Andersson och är idag Sveriges ledande kemikaliedistributör med distribution inom hela Skandinavien. Verksamheten i Norrköping utgör företagets hjärta med huvudkontor och lager på Händelö. Numera är det syskonen Rickard och Therese som driver bolaget med ett tydligt fokus på kundvård och genuin omtanke om sina medarbetare. Genom marknadens mest utbyggda returemballagesystem, innovativa logistiklösningar och alternativa, mer miljövänliga produkter har man kontroll över hela kedjan vilket leder till minimal miljöpåverkan.

Under kvällen delades även priset till Årets unga företagare ut. När kvällen var över stod Tropicarium med ägarna Rickard Sjödén och Filip Sotton överst på prispallen.

– Det känns helt fantastiskt och hedersamt för både mig och Rickard Sjödén. Det betyder så mycket att få det här priset baserat på något vi brinner för, säger Filip Sotton.

Priset delas ut till ett företag med ägare under 35 år som visat resultat både ekonomiskt och utvecklande på flera punkter.

Företaget Safe Qare Vikbolandet AB fick ta emot pris som Årets Rookie.

– Årets alla vinnare visar verkligen vilken kvalitet det finns bland företagare i Norrköping. Vi har ett näringsliv som med rätt kraft och support från staden kan leverera bäst i klassen i sina branscher. Ett extra stort grattis till Rickard och Therese på Swed Handling, som nu kommer gå vidare till regionsfinal i augusti, säger Jesper Low, ordförande för Företagarna Norrköping.