Augustifesten 16-19 augusti

Publicerad

Foto: Norrköpings kommun


Från och med onsdag den 16 augusti till lördag den 19 augusti kommer centrala Norrköping att fyllas av liv och rörelse. Augustifesten bjuder på musik, marknad, underhållning och aktiviteter för alla åldrar.

– Planeringen är i full gång men självklart finns det fortfarande möjlighet att påverka och bidra med härliga inslag till Augustifesten. Den bästa Augustifesten gör vi tillsammans med föreningar, fastighetsägare och näringsliv, säger evenemangskoordinator Patrik Hyberts.

Knallarna och gatumarknaden kommer att finnas på Gamla Rådstugugatan,
från Skolgatan till St: Persgatan. Precis som tidigare år får Norrköping besök av RIX FM Festival. Den 17 augusti kommer festivalen med Sveriges artistelit till stan.

– Det var väldigt uppskattat förra året av besökare, invånare och näringsliv att vi började sprida ut Augustifesten igen, så i år jobbar vi vidare på det spåret. Vi vill att det ska sjuda av liv på gator, torg och i alla hörn. Att engagera föreningsliv, näringsliv och fastighetsägare på flera sätt är värdefullt för oss och vi märker att det finns ett stort engagemang. Det tyder på att Augustifesten är uppskattad i Norrköping och det tycker vi är härligt, säger evenemangskoordinator Carita Nord Isgren.

Ytterligare exempel på vad Augustifesten kommer att bjuda på är konsert med Norrköpings symfoniorkester, utomhusbio, familjedag och utomhusträning med Friskis & Svettis. Välbesökta International Food Festival kommer också tillbaka till Kristinaplatsen med spännande smaker och rätter.

– Augustifesten lockar många besökare, inte bara från Norrköping så den är viktig för både besöksnäringen och vårt näringsliv med restauranger, hotell och handeln, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Här finns mer information om Augustifesten.