Björkalund förskola invigdes med fest på gården

Publicerad

Elise, 5 år, hjälpte rektor Camilla Myrberg att klippa bandet när Björkalund förskola invigdes på torsdagen. Under invigningen var det fest på gården med stafflimålning, dans och hinderbana.

Karin Wennergård, Camilla Myrberg och Carna Kromnér under invigningen.

Karin Wennergård, Camilla Myrberg och Carna Kromnér under invigningen.

− Det är spännande att vara med på det här äventyret, att få bygga upp verksamheten för en helt ny förskola, säger Carina Kromnér, förskollärare.

Den ligger i det nya bostadsområdet Björkalund, söder om Vrinnevisjukhuset.

− Vi jobbar mycket med trygghet och gemenskap, både bland barnen och personalen, säger Karin Wennergård, förskollärare.

Karin Wennergård och Carina Kromnér samt rektor Camilla Myrberg tycker att det bästa med förskolan är miljön, både inne och ute, den goda gemenskapen, maten och arbetsglädjen hos personalen.

− Vi är ett härligt lösningsfokuserat gäng som tillsammans jobbar för barnens bästa, säger Camilla Myrberg.

Verksamheten startade i januari och i dag går där 62 barn fördelade på fyra avdelningar. På förskolan arbetar 13 personer i verksamheten och förskolan har en egen kock som lagar maten. I augusti kommer förskolan vara fullt uppbyggd med totalt sex avdelningar. Förskolan ingår i ett nätverk med förskolorna i Vilbergen.

− Vår profil, tillsammans med de andra förskolorna i Vilbergen, är hälsa och välbefinnande. För oss här på Björkalund förskola står det till stora delar för utevistelse, lagad mat från eget kök och att hitta tryggheten, säger Camilla Myrberg.

Läs mer om Björkalund förskola här

På Björkalund förskola arbetar 13 personer i verksamheten och en kock.