Dags för God morgon Norrköping igen- tema besöksnäring

Publicerad

Drygt 100 personer hade begett sig till Platinum Cars Arena på fredagsmorgonen för att delta i frukostmötet God morgon Norrköping med tema besöksnäring denna gång.

Christina Leinonen, näringslivsavdelningen med lång erfarenhet av besöksnäring och morgonens moderator, inledde och välkomnade Mikael Sturehed, klubbchef IFK Norrköping.

Mikael gav bilden om läget i IFK just nu och hur klubben arbetar med värdegrunder, vision och mission och hur de bidrar till just besöksnäringen i staden.

Stefan Papangelis, Nordic Exhibitions och Happy Norrköping, tog sedan vid för att berätta om sommarens stora kommande evenemang Jurassic World by Brickman, en utställning i världsklass som kommer husera i Teknikhallen på Platinum Cars Arena. Utställningen visas 8 juni till 3 september och förväntas attrahera ett stort antal besökare.

Utställningen har setts av nästan 500 000 besökare tidigare i Australien och efter stoppet i Norrköping drar turnén vidare ut i Europa under en femårsperiod.

I sommar arrangeras också Norrköpings Fotbollsfest för tredje gången som under ett par intensiva dagar i augusti lockar nästan 4000 spelare och ledare.

Stefan Papangelis, Nordic Exhibitions och Happy Norrköping, berättade om sommarens stora utställning: Jurassic World by Brickman. FOTO: Norrköpings kommun

 

Vidare fick morgonens gäster ta del av information och spännande nyheter från Nedim Ergül som berättade om sommarens Hugo parkfestival.

Sandra Wall, näringslivsavdelningen, berättade hur Fenixfonden, en fond grundad av Norrköpings kommun för att bidra till återuppbyggnaden av besöksnäringen i Norrköping, sedan starten 2022 har beviljat medel till cirka 20 arrangörer som nu genomför evenemang och möten i Norrköping.

East Sweden Convention Bureau med Jenny Irwin och Joanna Åhman berättade också om sitt uppdrag att attrahera fler större kongresser och konferenser till Östergötland.

Nedim Ergül , Hugo Parkfestival och Christina Leinonen, näringslivsavdelningen Norrköpings kommun, i samtal om sommarens upplaga av festivalen.

Upplev Norrköping återstartas

Under en längre tid har arbetet med att förbereda för återstarten av destinationsbolaget Upplev Norrköping pågått och nu har beslutet tagits i kommunfullmäktige.

Den nyvalda styrelseordföranden Alexander Nejdemo talade om Norrköpings förutsättningar inom besöksnäring och hur en del av planerna ser ut för det nya bolaget. En tillförordnad VD kommer tillträda inom kort och verka under tiden som rekryteringen av ordinarie VD pågår.

Under 2023 kommer bolaget formas och hitta samverkansvägar med näringslivet för att kunna vara i full drift till nästa år.

Frukostmötet God morgon Norrköping arrangeras av näringslivsavdelningen en gång i månaden med syfte att bidra till dialog och samverkan med näringslivet.

Vill du också ha en inbjudan? Skicka ett mail till naringsliv@norrkoping.se