Norrköpings kommun uppmärksammar East Pride

Foto: Norrköpings kommun

Mellan den 15 och 21 maj pågår East Pride i Norrköping. Bakom arrangemanget står organisationen East Pride, och Norrköpings kommun står bakom de värderingar initiativet står för.

– Vi vill bland annat med flagghissning på Saltängsbron under veckan markera vårt stöd för de som riskerar att utsättas för diskriminering och förtryck. Vi är en inkluderande kommun och ställer oss bakom den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. All kärlek är välkommen i Norrköping, säger Anna Sotkasiira Wik (M), ordförande kommunfullmäktige.

Exempel på hur Norrköpings kommun uppmärksammar East Pride:

  • Prideflaggan kommer vara hissad på Saltängsbron under veckan
  • Tisdag 16 maj klockan 12:00-12:45 arrangerar Norrköpings stadsmuseum lunchföreläsningen Pride i Norrköping och Sverige. Under veckan till och med augusti kan man också ta del av den digitala stadsvandringen I´m every lesbian som presenterar delar av stadens lesbiska historia. Mer information hittar du här
  • Onsdag 17 maj klockan 12:30-13:30 har Norrköpings konstmuseum lunchvisning på temat kärlek. Mer information hittar du här
  • Norrköpings stadsbibliotek arrangerar flera programpunkter under veckan, bland annat Normbrytande minibio och poesikväll med transtema. Hela deras program hittar du här
  • Cnema har två filmvisningar kopplat till temat under veckan. Information och biljetter hittar du här

Lördag den 20 maj är det avmarsch för East Pride Parade som avgår från Norrköpings stadsbibliotek klockan 13:00 med ankomst i Folkparken klockan 14:30. Paradväg är Drottninggatan, Slottsgatan, Kungsgatan, Bredgatan och Folkparken. Prideparaden arrangeras av East Pride.

Hela programmet för East Pride 2023 hittar du här