Strategisk utredning av Louis De Geer Konsert & Kongress klar

Publicerad

Bild: Louis De Geer Konsert & Kongress, vid Motala Ström i Industrilandskapet


Norrköpings kommun gör en strategisk översyn av kommunens ägande. Nu är utredningen gällande Louis De Geer Konsert & Kongress klar och kommer att redovisas för styrelsen i Rådhus AB onsdagen den 24 maj.

Utredningen har bland annat tittat på om verksamheten och anläggningen har möjlighet att kunna utvecklas till en av Sveriges främsta konferens- och nöjesanläggningar och om Louis De Geer skulle kunna ägas och drivas av någon annan kommersiell aktör än Norrköpings kommun.

– Det är flera saker som är intressanta i utredningen. Vi ser att Louis De Geer Konsert & Kongress verkligen har potential att bli en ledande nationell aktör för konserter och konferenser. Den visar också att det finns intresse hos kommersiella aktörer att både köpa och driva anläggningen. Sen är det ytterst viktigt att oavsett om Louis De Geer Konsert & Kongress blir kvar i kommunal regi eller inte, så måste förhållandena mellan Scenkonst Öst (dit Symfoniorkester hör), Louis De Geer och Norrköpings kommun utredas vidare, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den strategiska utredningen lämnas till styrelsen för Rådhus AB på onsdag 24 maj.

– Vi kommer att vara öppna och transparenta gentemot alla inblandande i processen framåt. Efter att ha tittat brett och djupt på olika förutsättningar gällande Louis De Geer Konsert & Kongress välkomnar vi inspel från intresserade entreprenörer, säger Göran Lindgren, finansdirektör, Norrköpings kommun.

Louis De Geer Konsert & Kongress är ett helägt dotterbolag till Norrköping Rådhus AB, som i sin tur är helägt av Norrköpings kommun, där konferenser, kongresser, nöjen, event och restaurangverksamhet bedrivs.

Utredningen är genomförd av KPMG.