Kom och prata Norrköpings framtid med oss på torsdag!

Publicerad

Nu är förslaget till ny översiktsplan ute på samråd. Det betyder att du kan tycka till om Norrköpings framtid. Vi är ute på turné just nu för att presentera förslaget och höra vad Norrköpingsborna tycker om våra ideer. Torsdagen den 25 maj är vi på Ingelsta shopping mellan klockan 15.30-18:30. Vi hoppas att du kommer förbi och pratar med oss då!

Vad är en översikstplan och varför behöver vi en ny översiktsplan?

Alla kommuner ska ha en översiktsplan. I översiktsplanen står hur kommunens mark- och vattenområden ska användas och hur bebyggelsen ska utvecklas på lång sikt. Norrköping är en attraktiv kommun och vi blir fler och fler invånare. Det är många som vill leva, bo, besöka och verka kommunen. Norrköpings kommun vill fortsätta växa och utvecklas på ett hållbart och klimatsmart sätt. Den nya översiktsplanen ska hjälpa oss att lyckas med det.

Träffa oss på Ingelsta shopping torsdag 25 maj

Vi är just nu ute på turné för att träffa så många som möjligt att prata översiktsplan med. Torsdagen den 25 maj kommer tjänstepersoner och politiker att vara på Ingelsta shopping mellan klockan 15:30-18:30 (utanför ICA). Vi är väldigt nyfiken på att höra vad du tycker om våra förslag. Du sitter på en massa kloka idéer och tankar och tillsammans kan vi göra översiktsplanen ännu bättre.

Läs mer