Linda är Sveriges bästa UF-lärare

Publicerad

Linda Hjalmarsson fick ta emot utmärkelsen av Eric Wahlgren på företagsplattformen Fortnox under SM i Ung Företagsamhet. Foto: Ung Företagsamhet

Linda Hjalmarsson på Lärlingsgymnasiet i Norrköping är utnämnd till Årets UF-lärare i Sverige. Hon är lärare inom försäljning och service med huvudinriktning entreprenörskap och UF-koordinator på skolan.

– Det känns väldigt bra, det är personligen ett kvitto att allt jag har kämpat med och envisats med att få in i schemat lönar sig. Men det är ett lagspel, hela skolan och alla lärare, samarbetar. Jag har varit UF-lärare i nio år och det bästa är att se eleverna växa under tiden, att tampas med problem och sedan komma tillbaka med en lösning, säger Linda Hjalmarsson.

Motivering: ”Vinnaren har ställts inför utmaningar som få har löst, den här pionjären visar vägen och möjliggör för fler skolor och program att utvecklas och inkludera entreprenörskap. Med ödmjukhet, ett professionellt arbetssätt och ett tydligt fokus på elevernas fria vilja har lagspelaren bevisat att entreprenörskap är till för alla. För att citera vinnaren, vem vill inte anställa en kreativ problemlösare. Vinnaren är… Linda Hjalmarsson."

– Linda har lyckats engagera eleverna och utveckla deras självförtroende och samtidigt inspirerat dem att utforska entreprenörskap och utveckla färdigheter som kreativitet och samarbete. Hon har arbetat mycket för att möjliggöra för gymnasiesärskoleeleverna att kunna driva UF från sina förutsättningar. Genom skolans satsning på Ung företagsamhet och Lindas drivkraft och engagemang har eleverna fått insikt i verkliga affärserfarenheter och yrkeskunskaper, säger Hanna Edström, regionchef UF Östergötland.