Ester Alavei går in som tillförordnad utbildningsdirektör

Publicerad
Ester Alavei

Ester Alavei. Foto: Privat

Efter att Sofie Lindén meddelat att hon slutar i kommunen är det nu klart att det blir Ester Alavei som går in som tillförordnad utbildningsdirektör.

Ester Alavei kommer att vara tillförordnad utbildningsdirektör från 12 juni och fram tills att rekryteringsprocessen är klar. Ester kommer närmast från ett liknande uppdrag i Trelleborgs kommun och har tidigare arbetat som utredare för Statens skolinspektion.

– Vi hälsar Ester Alavei varmt välkommen till Norrköpings kommun. Ester blir med sin erfarenhet ett bra tillskott och stöd till verksamheterna, inte minst inför de förändringar som nu behöver ske, säger Anna Selander, kommundirektör.

– Jag ser fram emot att få komma till Norrköpings kommun och hoppas kunna bidra med min erfarenhet och kompetens i det förändringsarbete som nu ska påbörjas, säger Ester Alavei.

Sofie Lindén slutar sin tjänst den 15 augusti. Inledningsvis skulle biträdande utbildningsdirektör Mikael Wallström ha gått in som tillförordnad men han har meddelat att han önskar vara kvar inom sin befintliga tjänst.