Årets Emax-stipendie utdelat

Publicerad
My Björkström, Hagagymnasiet och Alice Lekhove, Kunskapsgymnasiet.

My Björkström, Hagagymnasiet och Alice Lekhove, Kunskapsgymnasiet.


Under torsdagen delades årets Emax-stipendie ut till gymnasieeleverna Alice Lekhove från Kunskapsgymnasiet och My Björkström från Hagagymnasiet. Priset delas ut i samarbete med Ung Företagsamhet Östergötland.

Som mottagare av Emax-stipendiet blir eleven inbjuden att delta på Emax Sverige som i år anordnas på Chalmers i Göteborg. Emax, som är utnämnt till Europas bästa utbildning för entreprenörer samlar Sveriges främsta unga entreprenörer, med syftet att ge kunskap, inspiration, nätverk och möjlighet att utvecklas i sitt entreprenörskap. Deltagarna får ta del av föreläsningar av inspirerande entreprenörer, fördjupande workshops, stora nätverksmöjligheter och guidning genom hela evenemanget av utbildade coacher.

Under torsdagen delades årets stipendier ut av representanter för Norrköpings kommun och från Ung Företagsamhet Östergötland.

­– Alice och My är två fantastiska ungdomar som visar ett stort driv och motivation i sitt ledarskap och deras intresse för entreprenörskap säkrar näringslivets framtid i Norrköping. Norrköpings kommun vill med stipendiet visa hur viktiga ungdomar är för Norrköpings framtid, säger Joakim Ljungkvist, näringslivsdirektör Norrköpings kommun.

Motivering:
Med produkten Kost burken UF vill My förmedla att hälsosamma mellanmål inte behöver vara komplicerade och tack vare att hon tagit hjälp av sitt nätverk har hon kunnat visa på professionalism vid utställningar och i sociala medier. Från första lektionen har My visat att hon är strukturerad, lyhörd och ambitiös. Vi ser en stor potential och tror att My har de rätta egenskaperna för att ta till sig nya kunskaper och att nå långt i sitt entreprenörskap.

 

Alice har som VD för UF-företaget ReHead UF imponerat genom att driva det framgångsrikt och främja hållbarhet med egendesignade diadem av återvunnet material. Hon sprider positiv energi och motiverar sina kollegor att sträva efter högre mål. Genom beröm och reflektion skapar hon en positiv arbetsmiljö med öppen kommunikation. Hennes noggranna planering och strukturering har bidragit till företagets framgång. Alice har fått värdefulla erfarenheter genom att driva sitt UF-företag och ser stora fördelar med utbyteserfarenheter med andra ungdomar i Sverige där de kan lära av varandra.