Stenar stoppar bryggor vid Grönsviksbadet

Publicerad

Bild: Markeringarna i vattnet vid Grönviksbadet visar var stenarna ligger. Foto: Yrkesdykarna AB


När botten vid Grönviksbadet i Ensjön undersöktes inför säsongen upptäcktes stora stenar på platsen. Bryggorna har därför tagits upp och kommer inte att läggas i igen under sommaren.

Varje säsong kontrolleras botten vid alla kommunala badplatser med hjälp av dykare. Vid årets inspektion av Grönviksbadet upptäcktes flera stora stenar i vattnet, vilket innebär att det kan vara farligt att bada från bryggorna. Bryggorna har därför tagits upp och kommer inte att läggas i under sommaren.

– Jag förstår att många tycker att det här är ett tråkigt besked, men det är för allas trygghet. Stenarna utgör en säkerhetsrisk för badare i Grönviksbadet och vi vill inte att någon skadas, därför har vi tagit beslutet att inte lägga i bryggorna i år. För att vidta åtgärder och få bort stenarna krävs tillstånd från Länsstyrelsen som vi tyvärr inte hinner få den här säsongen, så bryggorna kommer tillbaks först nästa sommar, säger Johannes Can, enhetschef för kultur, event och fritid på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.