Norrköping förbereder sig för en vecka full av internationell körsång

Foto: Nolte Photography

Arbetet med att förbereda höstens stora körevenemang pågår för fullt. Under tävlingarna som pågår mellan den 28 oktober och 5 november deltar omkring 2000 körsångare från 25 olika nationer som ska tävla om titlar i European Championship och Grand Prix of Nations.

Norrköpingsbor och höstlovsbesökare kommer få uppleva en vecka med sång och musik från både när och fjärran.

- I Norrköping är vi vana vid att gå på körmaraton på kulturnatten. I år får vi uppleva ett internationellt körmaraton med körer från främst Europa, men även länder som Indonesien, Benin, Ghana, Nigeria och Sydafrika. Det tävlas i tio olika kategorier så som barn- och ungdomskör, vokalensemble, folkmusik, sakral musik och jazz, pop, och show och det är kostnadsfritt att lyssna på tävlingarna, säger Viveca Valgren, projektledare.

Pandemi och världsläge har påverkat deltagarantalet och evenemanget blir inte så stort som senast det begav sig, men det nya formatet passar Norrköping. Alla arenor kommer, efter att Himmelstalundshallen tagits bort, finnas på gångavstånd, och Louis De Geer Konsert & Kongress som är huvudarena kommer ge deltagarna en ståtlig och festlig inramning. Övriga tävlingsarenor är Hedvig kyrka, Hörsalen och Flygeln.

- Norrköpingsbor och höstlovsbesökare har inte bara möjlighet att titta på tävlingarna utan kommer märka av evenemanget på flera sätt. Ett stort antal gratis vänskapskonserter kommer äga rum runt om i staden och det kommer finns biljetter att köpa till kvällskonserter med axplock av fantastisk körmusik. Inte minst kommer en parad genom staden arrangeras under torsdagen, säger Viveca Valgren.

Mer information finns på visit.norrkoping.se/ecg som kommer uppdateras med program och länkar till biljetter efter sommaren.

Det finns ett stort behov av volontärer under evenemanget och för att anmäla sitt intresse finns även länk till det på hemsidan ovan.