Bengt Stenberg blir ny samhällsbyggnadsdirektör

Publicerad

Bild: Bengt Stenberg Foto: Jini Sofia

Nu är det klart att Bengt Stenberg blir ny samhällsbyggnadsdirektör i Norrköpings kommun. Han tillträder tjänsten 1 oktober 2023.

Bengt Stenberg arbetar idag som avdelningschef för Trafikkontoret inom Stockholm stad med ansvar för verksamhet, drift, investeringar och gestaltning av Stockholms gator och torg. Bengt har en lång erfarenhet av att arbeta i ledande befattning med samhällsbyggnadsfrågor inom offentlig sektor.

– Jag ser fram emot att komma till Norrköping och är mycket glad över att jag får möjlighet att vara med och utveckla Norrköpings stadsmiljö, landsbygd och kommunens fastigheter. Norrköping är en fantastiskt vacker stad och dess läge i Sverige är attraktivt. Jag är imponerad av hur Norrköpings miljöer har planerats och utvecklats med gemensamt fokus på att arbeta för en hållbar stad. Det ska bli spännande att tillsammans med medarbetare, företag och invånare få bidra till att fortsätta utveckla Norrköping, säger Bengt Stenberg.

Kommundirektör Anna Selander hälsar Bengt välkommen till Norrköping och till kommundirektörens ledningsgrupp.

– Jag är glad över att få välkomna Bengt Stenberg till Norrköpings kommun. Med sitt engagemang för samhällsbyggnadsfrågor kommer han att spela en viktig roll i att bygga upp effektiva organisationer och främja samarbete med kommunens alla aktörer - alltid med medborgarnas intressen i fokus. Bengts erfarenhet kommer att vara en tillgång för Norrköping i vårt arbete med att förstärka Norrköpings position i landet, samtidigt som kommunen fortsatt ska vara en attraktiv kommun att bo, leva och verka i, säger Anna Selander, kommundirektör.

Bengt Stenberg tillträder sin tjänst den 1 oktober 2023.