Fler programpunkter klara till Augustifesten

Publicerad

Bild: Peg Parnevik uppträder i Vasaparken i Norrköping lördagen den 19 augusti. Foto: Live Nation.

Norrköpings årliga stadsfest Augustifesten, som fyller Norrköpings centrala delar med liv och rörelse, närmar sig och nu är programmet i det närmaste klart.

Augustifesten den 16-19 augusti är en av Sveriges äldsta och mest långlivade stadsfester. Den startade redan 1984 i samband med att Norrköping fyllde 600 år.

– De flesta programpunkterna har fallit på plats och det finns mycket roligt att se fram emot. Vi inleder med att bjuda besökare på en konsert utomhus i Vasaparken med Symfoniorkestern. En nyhet är att vi kompletterar utbudet med servering av mat och dryck i Vasaparken där legendariska caféet och krogen Broadway står för försäljning, så den som vill kan ta en bit mat och ett glas i parken, säger Patrik Hyberts, evenemangskoordinator på Norrköpings Kommun.

Utbudet under Augustifesten breddas lite med att en del av Gamla Rådstugugatan viks till ett eventstråk för klubbmusik, mat, dryck och ett streetmarketkoncept. Det blir flera olika DJ kollektiv från Norrköpings klubbliv som kommer samsas med att under dagtid erbjuda härlig loungefeeling kombinerat med en marknad för design, återbruk, vintage, kläder och vinylskivor med mera. Kvällstid växlar det till klubb och dans på gatan fram till klockan 23.00.

Stråket blir en förlängning av Knallemarknaden på Gamla Rådstugugatan. Marknadsstånden finns mellan S:t Persgatan och Knäppingsborgsgatan.

– Vi har ett bredare samarbete med fler aktörer inom förenings- och näringsliv vilket är jättebra, det skapar ett stort engagemang som vi också både kan och vill bygga vidare på kommande år. Det kommer att finnas utomhusserveringar på flera platser under Augustifesten, vilket är en välkommen och efterfrågad nyhet, säger Carita Nord Isgren, evenemangskoordinator på Norrköpings kommun.

Torsdag den 17 augusti besöker RIX FM Festival Norrköping med artister som exempelvis Danny Saucedo, Marcus & Martinus och Theoz. Studieförbunden har en musikscen med artister vid Musikens Hus i Knäppingsborg och i Refvens Grund blir det filmmys där Top Gun: Maverick visas.

Fredag den 18 augusti öppnar Knallemarknaden på större delen av Gamla Rådstugugatan, utomhusbio i Vasaparken visar UFO Sweden och i Refvens Grund blir det blueskväll i samarbete med Blå Kaktus samt aktiviteter och musik på Gamla Torget.

Lördag den19 augusti är det en stor familjedag i Vasaparken med olika uppvisningar bland annat med kickbike-åkaren Isak Huddén och konserter på stora scenen klockan 18-22, där bland andra Panetoz och Peg Parnevik uppträder. I Refvens Grund erbjuds ett blandat utbud av musik och uppvisningar som avslutas med reggaegruppen Roxanne från Norrköping.

Här finns hela programmet för Augustifesten