Sverige är vidare till semifinal – här kan du se matchen gratis

Publicerad
Omkring 60 personer såg kvartsfinalen på stadsbiblioteket.

Omkring 60 personer såg kvartsfinalen på stadsbiblioteket.

Det svenska damlandslaget vann över Japan med 2–1 på Eden Park i Nya Zeeland under fredagens kvartsfinal i fotbolls-VM. I semifinalen står Spanien för motståndet i en match som visas både på Norrköpings stadsbibliotek och Norrköpings stadsmuseum.

Under fredagen samlades ett 60-tal personer på Norrköpings stadsbibliotek för att ta del av den kostnadsfria visningen av kvartsfinalen mellan Sverige och Japan i damernas fotbolls-VM. Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör på Norrköpings kommun, var konferencier för evenemanget.

– Stämningen på biblioteket var helt fantastisk och glädjen var total när det stod klart att Sverige gick vidare till VM-semifinal. Det märktes verkligen att det var starka känslor i rummet. Jag hade inte sprungit en meter men det var ruggigt spännande och när slutsignalen kom kände jag mig helt slut. Jag ser fram emot tisdagens möte med Spanien och hoppas att de svenska damerna tar sig hela vägen till finalen. Heja Sverige, säger Maria Modig.

På Norrköpings stadsmuseum följde ett 20-tal personer matchen, som inleddes starkt av Sverige och sedan blev en riktig nagelbitare innan det stod klart att Sverige vunnit med 21.

I semifinalen på tisdag står Spanien för motståndet. Innan dess ska två kvartsfinaler till spelas. Lördag 12 augusti klockan 09.00 spelar Australien mot Frankrike och klockan 12.30 ska England och Colombia göra upp om den sista semifinalplatsen. Även de matcherna visas på stadsbiblioteket.

Här visas semifinalen tisdagen
den 15 augusti klockan 10.00

 • Norrköpings stadsbibliotek
 • Insläpp sker en halvtimme innan matchstart.
 • Lokalen Mellanrummet rymmer cirka 100 personer och det är ”först-till-kvarn-principen” som gäller.
 • Biblioteket bjuder på enklare förtäring i form av cider, popcorn och kaffe.
 • Alkoholförbud råder under arrangemanget.

Norrköpings stadsbibliotek sänder alla resterande matcher, både Sveriges och andra nationers, från och med fredag. Biblioteket öppnar tidigare de dagar matcherna äger rum utanför bibliotekets ordinarie öppettider, och i de fall då det spelas tidiga matcher öppnar biblioteket en halvtimme före matchstart.

Norrköpings stadsmuseum

 • Norrköpings stadsmuseum öppnar en halvtimme innan matchstart. Matchen visas i loungen på entréplan, precis intill idrottsutställningen Mästarstaden.
 • Omkring ett 50-tal gäster får plats och ”först-till-kvarn-principen” gäller.
 • Hela museet håller öppet så det finns också möjlighet att se de olika utställningarna.
 • Det kommer finnas möjlighet att köpa fika till självkostnadspris.
 • Alkoholförbud råder under arrangemanget.
 • Stadsmuseet kommer endast sända matcher där det svenska damlandslaget deltar.

Semifinaler

Semifinal 1 – tisdag 15 augusti klockan 10.00 (Sverige-Spanien)

Semifinal 2 – onsdag 16 augusti klockan 12.00

Final och bronsmatch

Bronsmatch – lördag 19 augusti klockan 10.00

Final – söndag 20 augusti klockan 12.00