Ny musikvideo premiärvisas på Flimmer

Publicerad
Foto: Julia Callander

Foto: Julia Callander

Under handledning av tre professionella producenter inom film, musikproduktion och sång har tretton feriearbetande ungdomar i Norrköping skapat en låt och musikvideo. Under Augustifesten får besökarna en exklusiv förhandstitt på videon, som läggs ut på Youtube på lördagen. Låten finns redan nu på Spotify.

– Ungdomarna har verkligen varit delaktiga i varje steg, det här är deras låt och video rakt igenom. De har valt inspelningsplatser, gjort koreografi – allt. Det här är otroligt positivt för kompetensutvecklingen inom de kreativa branscherna, säger Sandra Wall, näringslivsutvecklare på Norrköpings kommun.

Under torsdagen och fredagen visas musikvideon i samband med Flimmers utomhusbio. På lördagen skulle ungdomarna i bandet, som kallar sig Norrköpings Sken, ha framfört låten "Sunset Memories" live utanför Musikens hus, men framträdandet är inställt på grund av sjukdom. Som kompensation finns den redan nu tillgänglig på Spotify. Musikvideon publiceras på Youtube under lördagskvällen.

Det är fjärde gången som kommunens näringslivsavdelning driver projektet där 10–20 ungdomar erbjuds feriearbete inom kulturella branscher, detta kopplat till UNESCO Creative Cities Network och Agenda 2030. Arbetet finansieras av kompetensförsörjningskontoret inom ramen för feriearbete och görs tillsammans med näringslivet. I år är det Runda bordet film, Musikens hus och Mission studios som gjort arbetet möjligt.

– Det har varit så roligt att följa ungdomarna och se dem blomma. Jag tror och hoppas att det här ger dem en bättre inblick i branschen, men också ett nätverk och kunskap som gör att de vågar välja en karriär inom de här områdena, säger Sandra Tengvall, projektledare och en del av Runda bordet film.

2017 var det premiär för konceptet, då i samarbete med Shibship, för att ge tjejer som annars hade svårt att göra sin röst hörd uppmärksamhet. Nu har arbetet breddats och tjejer och killar deltar tillsammans.

Länk till årets låt:
Sunset Memories – Norrköpings Sken – Spotify

Länkar till de musikvideor som gjorts tidigare år:
2017 – Thrive! Vi är också Norrköping, Gender equality/freedom of speech
Thrive - Vi är också Norrköping - YouTube
2019 – Power of equality, i samverkan med Kunskapens hus
The Power of equality - YouTube
2022 – Urban agenda, youth inclusion
Wildflower - Bad Habit Immunity - YouTube