Manga-mani när Hageby bibliotek bjuder in till invigningsfest

Publicerad

Över 500 mangaböcker, mängder av rollspel och en stor invigningsfest. Det är bara en liten del av vad besökare erbjuds när Hageby bibliotek inleder sin storsatsning på manga och rollspel i höst.

Illustration: Octopus

Illustration: Octopus

Redan i somras tjuvstartade Hageby bibliotek sin manga- och rollspelssatsning med så kallade manga-picknickar och nu har initiativet växt ytterligare. Över 500 nya mangaböcker och rollspel är nu tillgängliga för utlån och varje torsdag från och med den 31 augusti arrangeras Mangaklubben. Klubben riktar sig till alla som är nyfikna på att lära sig mer om manga, mangateckning eller som vill byta boktips med andra entusiaster. Det kommer även att anordnas ett flertal rollspelstillfällen, både på engelska och svenska, baserade på Agnes och Elias Våhlunds serie ”Handbok för superhjältar”. På fredag den 1 september klockan 16.00 bjuder biblioteket dessutom in till en kostnadsfri invigningsfest.

– Med den här satsningen vill vi uppmuntra den lustfyllda läsningen, att ta del av olika berättelser från olika världar och låta fantasin flöda. Manga som genre har tidigare haft ett begränsat utrymme, trots att vi märkt att intresset är stort. Vi vill ge folk en chans att prova på och fördjupa sina intressen och vi vänder oss i första hand till just ungdomar, säger Lina-Lotta David, verksamhetsutvecklare på Hageby bibliotek.

När: Torsdagar från och med den 31 augusti.
Tid: Klockan 16.00–17.00.
Plats: Hageby bibliotek, Timmermansgatan 54.

Läs mer om Hageby bibliotek på Götabibliotekens webbplats