Ny långfilm spelas in i Norrköping

Publicerad
Inspelning av långfilmen Kevlarsjäl i Krokeks kyrka.

Inspelning av långfilmen Kevlarsjäl i Krokeks kyrka.

Den kommande biofilmen Kevlarsjäl spelas sedan ett par veckor in i Norrköping. Den skildrar två tonårsbröder som ständigt sviks av vuxenvärlden och bygger upp ett inre skydd, kevlarsjälar, för att skydda sig själva.

– Kevlarsjäl är en film som tar sig an stora samhälleliga och existentiella frågor, men som präglas i lika hög grad av allvaret i den som av lekfullheten, humorn och livsintensiteten hos ungdomarna den skildrar. Det är spännande att många som läst vårt manus berättar att de under läsningen både skrattat högt och framåt slutet av manuset gråtit. Det är precis så jag vill att vår film ska vara och kännas. Ljust och mörkt om vartannat, säger Maria Eriksson-Hecht, regissör.

Det är brödernas sammanhållning och kärlek till varandra som håller dem på banan. Filmen kretsar kring frågan om det är ungdomarna som förstör samhället eller samhället som förstör ungdomarna.

Som tittare kan du känna igen miljöer från Vilbergen, Skärblacka, Ektorp och Krokek.

– Att filmen spelas in i Norrköping är tack vare Norrköpings filmfond men också för att staden lämpar sig för vår historia som utspelar sig i en svensk industristad. Vid inspelningen uppstår flera för oss viktiga lokala samarbeten både framför och bakom kameran, säger Ronny Fritsche, producent på Zentropa Sweden AB.

Kevlarsjäl får produktionsstöd av Norrköpings filmfond och beräknas ha biopremiär höst/vinter 2024.

Ektorp är en av inspelningsplatserna. Foto: Zentropa Sweden AB