Norrköping är fullt av goda människor

Publicerad

Det finns cirka 750 aktiva gode män i Norrköping, men det behövs fler.

Joar Wennberg, rekryterande överförmyndarhandläggare

Joar Wennberg, rekryterande överförmyndarhandläggare

– Många tror att det är svårt och tidskrävande, och de tuffare uppdragen kan förstås vara det. Vi lägger stor vikt på att matcha dig med lämpligt uppdrag utifrån dina kunskaper och önskemål. Innan ditt första uppdrag kommer du att få en utbildning, en guide samt stöd från en mentor som är erfaren god man eller förvaltare. Det kommer att finnas bra hjälpmedel, med andra ord, säger Joar Wennberg, rekryterande överförmyndarhandläggare.

Som god man är du spindeln i nätet kring de kontakter som personen har, och ofta innebär det också att ha kontakt med personen några timmar, en till två gånger i månaden. Ibland har du kontakt lite mer än så.

– Första steget till att bli god man är att lämna in en intresseanmälan, men innan du gör det kan du delta på en informationsträff. Vi har flera under året, nästa är torsdagen den 21 september, säger Joar.

Delta på en informationsträff

När du har lämnat in en intresseanmälan påbörjar vi en kontroll i registren. När kontrollen är klar kallar vi dig till en intervju där vi går igenom hur ett uppdrag kan se ut, samt vika typer av uppdrag som du är intresserad av. Efter det så får du gå en digital utbildning. När utbildningen är klar blir du erbjuden ditt första uppdrag!

Läs mer om att bli god man