Snart är det dags för Kulturnatten

Del av Kulturnattens affisch 2023, skapad av konstnär Ola Niklasson.

29 september - 1 oktober fylls Norrköping av ett fullspäckat kulturprogram under Kulturnatten 2023. Med rekordmånga programpunkter kan besökarna förvänta sig ett spännande och varierat kulturutbud.

Det finns någonting för alla under Kulturnatten – allt från musikframträdanden, dansuppvisningar, teaterföreställningar, konstinstallationer och film till pyssel, utställningar och stadsvandringar. De flesta arrangemangen är dessutom gratis.

- Norrköping har ett rikt kulturliv och det är fantastiskt att se hur många som sluter upp för att tillsammans erbjuda stadens invånare och besökare det breda utbud som planerats till årets kulturnatt med programpunkter som passar både stora och små, säger Anna Selander, kommundirektör.

Årets Kulturnattsprogram finns i digitalt och tryckt format. Det digitala programmet hittar du på visit.norrkoping.se/kulturnatten och det tryckta programmet finns att hämta gratis på Kontaktcenter, Norrköpings konstmuseum, Norrköpings stadsmuseum, Arbetets museum, Norrköpings stadsbibliotek och Cnema. På dessa platser kan du också hämta ett exemplar av årets kulturnattsaffisch och vykort.

- Kulturnatten i Norrköping är för mig som julafton för ett barn. Det är något jag ser fram emot varje år. Kulturnatten är spännande, överraskande, vacker och varm. Jag njuter varje minut av den bubblande, kreativa och unika tillställningen som Kulturnatten i Norrköping verkligen är, säger kultur- och fritidsdirektör Maria Modig.

Konstnären bakom årets kulturnattsaffisch, Ola Niklasson, kommer att finnas på plats på Norrköpings stadsmuseum mellan klockan 16.00 – 18.00 under lördagen för att signera affischer och vykort samt med en egen utställning.

- Vi inväntar årets Kulturnatt med spänning och stor förväntan. Kulturnatten utmärker sig som arrangemang i och med att det sedan 1986 har främjat kulturutvecklingen i Norrköping och fortfarande lockar besökare och arrangörer inom många kulturgenrer. Det är Norrköpings kulturliv som gör Kulturnatten möjlig. Tillsammans skapar vi något magiskt och unikt, säger projektledaren Charlotte Jörgenson Ericson.