Stadsbiblioteket utökar öppettiderna

Publicerad
Stadsbiblioteket

Nu blir det ännu enklare att låna och återlämna böcker, läsa tidningar och låna datorer på Norrköpings stadsbibliotek. Från och med den 2 oktober erbjuder biblioteket ”Lättöppet” under alla vardagar mellan klockan 08.00 och 10.00.

”Lättöppet” innebär att biblioteket ger besökare möjlighet att nyttja bibliotekets tjänster genom självbetjäning.

– Att Stadsbiblioteket öppnar tidigare är efterlängtat av Norrköpingsborna. De utökade öppettiderna innebär att biblioteket håller öppet tio timmar mer varje vecka. Genom den här enkla åtgärden kan vi öka tillgängligheten och inkluderingen för alla besökare, säger Anna-Lena Grusell, verksamhetschef på Norrköpings stadsbibliotek.

För besökare som önskar hjälp med sina ärenden finns bibliotekets personal som vanligt på plats från klockan 10.00 alla vardagar.

– Fram till dess är det självbetjäning som gäller. Även om personal finns i biblioteket så är det först då som man kan få personlig service. Utöver personalen kommer även ambulerande kommunväktare och minst en av bibliotekscheferna vara på plats under den första veckan. På så vis hoppas vi att både besökare och personal ska känna en ökad trygghet, säger Anna-Lena Grusell.

Detta kan besökare göra under ”Lättöppet”:

  • Låna och låna om böcker samt andra medier i bibliotekets utlåningsautomater.
  • Hämta reserverade böcker (dock inte fjärrlån eller tv-spel).
  • Återlämna böcker i bibliotekets återlämningsautomat. (Detta gäller inte bokcirkelpåsar som kräver hantering av bibliotekets personal.)
  • Läsa dagstidningar och tidskrifter.
  • Använda datorer, skriva ut och ta kopior.
  • Söka efter böcker och andra medier på bibliotekets webbplats.

Observera att alla ärenden som kräver hjälp av bibliotekets personal som till exempel att låna grupprum, låna böcker från bibliotekets magasin och hämta ut bibliotekskort hänvisas till bemannade öppettider. För mer information besök Stadsbibliotekets hemsida.