Förändrade parkeringar i Oxelbergen

Publicerad

Under hösten ändras reglerna för parkering på flera platser i Oxelbergen. Syftet med förändringarna är att skapa fler möjligheter för boende i området att parkera.

Förändringarna görs för att kompensera för en rad parkeringsplatser som försvinner när en ny bussvändslinga byggs i korsningen av Stohagsgatan och Styrestagatan.

Syftet är att skapa fler boendeparkeringsplatser och det som ändras är:

  • Fri natt- och helgparkering införs på parkeringen vid spårvagnsverkstadens entré, infart från Stohagsgatan. Cirka 12 platser är tillgängliga för allmänheten mellan klockan 17 och 07.
  • Fri natt- och helgparkering mellan 18 och 06 införs på Oxelbergsskolan (cirka 10 platser). Sedan tidigare finns det på förskolan Fågelsången och Vimpeln (cirka 15 platser vardera).
  • Boendeparkering utökas längs delar av Stohagsgatan, Lindövägen och Gustaf Adolfsgatan.
  • På Rådmansgatan och Vikbolandsgatan försvinner möjligheten att parkera med 300-kort och gatorna blir boendeparkering fullt ut. På Vikbolandsgatan målas även parkeringsfickor på båda sidor av gatan.
  • På Växthusgatan införs avgift. Här kan du parkera två timmar mot avgift, blå taxa.
  • Datumen för dagar med parkeringsförbud ändras. I dag råder det parkeringsförbud datumen 2 och 4 i varje månad. Nu ändras det till 2 och 12 varje månad mellan klockan 9 och 12.

Förändringarna införs i takt med att skyltningen på platsen görs om. Mycket är redan omskyltat, men är du osäker på vad som gäller, titta en extra gång på skyltningen som satts upp. Det är skyltningen på plats som gäller.

Mer information: Parkering i Norrköping